Župni oglasi – 19.7.2020.

Ilindan: U ponedjeljak, 20 srpnja je Ilindan, patron naše župne zajednice. Rana Misa bit će u 7,30 sati, a pučka u 11,00 sati. Misu u 11,00 sati predslavit će don Roland Jelić, rektor sjemeništa u Zadru. Rolandu izražavamo dobrodošlicu.

Ministranti: Molim ministrante da zbog priprema za procesiju dođu u crkvu dvadeset minuta prije jedanaest sati.

Red i mir: Za Ilindansku Misu molim Vas pripazimo na red i disciplinu. Za vrijeme Mise nemojte okolo šetati. Nemojte tražiti povod šetnji hodajući za manjom djecom. Za djecu ponesite vode u bočicama.

Zvanje na Ilindan: Ilindan je župni i obiteljski dan, dan za prijatelje. Okupite na Ilindan svoju obitelj. Budite zajedno na Misi i kod kuće. Nemojte na Ilindan zaključati vrata od kuće i nestati u nepoznatom pravcu. Sebi činite zlo, a ne proroku Iliji. Ružno je čuti rečenicu: „Ja na Ilindan ne zovem“. Zvali ili ne zvali barem možete na Misu doći, a ne bježati iz Kruševa.

Zapovjedana svetkovina: Ilindan je u Kruševu neradni dan i zapovjedna svetkovina.

Radnje u Kruševu na Ilindan: Nadam se da će sve radnje u Kruševu na Ilindan poštivati zapovjednu svetkovinu naše župe.

Osvrt na pobožnosti – devetnicu: Pobožnosti – devetnica Gospi Karmelskoj i Ilindanu bili su dobro posjećene. Iz dana u dan bilo je ugodno vidjeti brojne sudionike na pobožnosti i svetoj Misi.

Dekanat: Godišnji susret osoba s duhovnim zvanjem s područja našega dekanata bit će u Čerinu, u četvrtak 23. srpnja u 10,00 sati. Pomolite se za svećenike, časne sestre, redovnike i redovnice našega dekanata.

Jela Cikoje: Započet ćemo s pripremama drame o Jeli Cikoje i njezinu stradanju. Već smo imali upoznavanje s glumcima i redateljem (Zvonimir Rezo), a u utorak u 20,30 sati započeli bi s probama i podjeli uloga. Molio bih sve sudionike da se na probu odazovu.  

Sveti Jakov: U subotu je sv. Jakov, zaštitnik župe Međugorje.

Sveta Ana: u nedjelju je sv. Ana, zaštitnik župe Ljuti Dolac.