Srpanjske pobožnosti 2020.

U subotu, 11. srpnja započeli smo Srpanjske pobožnosti – devetnicu na čast Blaženoj Djevici Mariji i proroku Iliji. Pobožnosti smo imali u 19,00 sati. Molitveni program sastojao se od dvi cjeline. Prva cjelina do Gospe Karmelske: zavjetne molitve BDM Gospi Karmelskoj, krunica, Litanije BDM i zaključna molitva. Prva cjelina od Gospe Karmelske do Ilindana: zavjetne molitve proroku Iliji, krunica, Litanije na čast proroku Iliji i zaključna molitva. Druga cjelina u sve dane pobožnosti bila je Misno slavlje. Pobožnosti su predvodili: don Ljubo, bogoslovi Zvonimir Rezo i Stipe Gabrić. Čitanje su navijestiti bogoslovi, a evanđelje jedan od svećenika koncelebranata. Misna slavlja predslavili su: don Ivan Turduć, fra Nikola Rosančić, don Roland Jelić. Na Gospu Karmelsku Misno slavlje predslavio je don Željko Majić generalni vikar Mostarsko – duvanjske biskupije.

Misno slavlje pjesmom su pratili Stipe Gabrić (subota, nedjelja, utorak, srijeda, petak, subota), ponedjeljak 13. srpnja pjevale su: Gabrijela Kordić, Marija Puce i Nikolina Tomić, a u nedjelju 19. srpnja cure iz zbora „Horebe“.

Na Gospu Karmelsku, 16. srpnja Misno slavlje pjesmom pratili su pjevači zbora „Gospa Karmelska“ i „Horeb“, zborom je dirigirao profesor Drago Soldo, a za orguljama svirala Kristina Šetka.

Mise su predslavili:

Don Ivan Turduć (11., i 12. srpnja)

Fra Nikola Rosančić (13., 14., i 15 srpnja)

Don Željko Majić (16. srpnja)

Don Roland Jelić (17., 18., i 19. srpnja)

 

Koncelebrirali:

Don Ivan Turudić (16. srpnja)

Don Roland Jelić (16. srpnja)

Don Oliver Jurišić (16. srpnja)

Don Mate Pehar (13., 14., 16. srpnja)

Don Đuro Bender (17., 18., 19. srpnja)

 

Svećenici koji su pomagali ispovijedati.

Don Ivan Turduć (11., 12., 13., 14., 15., 17., 18., srpnja)

Fra Nikola Rosančić (13., 14., 15. srpnja)

Don Mate Pehar (13., 14., 15. srpnja)

Fra Miro Šego (15. srpnja)

Fra Ante Kurtović (15. srpnja)

Don Pero Marić (15. srpnja)

Don Šćepo Ravlić (15. srpnja)

Fra Slavko Soldo (15. srpnja)

Don Đuro Bender (17., 18., 19. srpnja)

Fra Hrvoje Miletić (12. srpnja)

 

Pobožnosti predvodili:

Don Ljubo Planinić (11., 12. srpnja)

Bogoslov Zvonimir Rezo (13., 14., 15., srpnja)

Bogoslov Stipe Gabrić (17., 18., 19. srpnja)

Na pobožnostima u nedjelju (12. srpnja) sudjelovali su, predvodili liturgijska čitanja i svjedočili o životu u sjemeništu i bogosloviji bogoslovi: Zvonimir Rezo, Ivan Aničić, Marko Pavlović, Gabrijel Pavlović i Stipe Gabrić.             

Ministranti na Gospu Karmelsku bili su: Ivan Vrebac, Hrvoje Čule, Luka Bevanda, Domagoj Zovko,  David Senkić, a čitači Jakov Bevanda (krizmanik) i Marija Marić (krizmanica). Molitvu vjernika predvodili su prvopričesnici, njih dvanaest.

Vrijeme u tijeku Srpanjskih pobožnosti bilo je u većini dana prihvatljivo tako da smo mogli pobožnosti i Misu organizirati na vanjskom oltaru. Zbog bure i oblaka u petak i subotu (17. i 18. srpnja) Misno slavlje i pobožnosti imali smo u crkvi.