Župni oglasi – 11.7.2021.

Srpanjske pobožnosti, kamenjak, i pozivnice: Danas je prvi dan pobožnosti na čast BDM – Gospi Karmelskoj i proroku Iliji. Poslije podne neće biti Mise, nego su nedjeljne Mise u 8,30 i 11,00 sati sastavni dio Pobožnosti. Od sutra pobožnost i Misu ćemo imati u 19,00 sati. Misna slavlja predslavit će ovogodišnji mladomisnici, osim u zadnji dan Misu će predslaviti don Slaven Ćorić.

Gospa Karmelska: Gospa Karmelska je u petak. Misno slavlje u 19,00 sati predslavit će don Ilija Drmić, župnik iz Rašeljaka na Buškom blatu.

Pjevači na Gospu Karmelsku: Misno slavlje na Gospu Karmelsku predvodit će zbor „Gospa Karmelska“.

Premještaji: Već ima dva mjeseca priča se o premještajima. Dekreti su napisani i potpisani prvog srpnja. Premještaji su objavljeni na sredstvima javnog mijenja. Čuli ste i pročitali da mene biskup premješta iz Kruševa u Stolac. U Kruševo za župnika dolazi don Marko Šutalo. Premještaji se trebaju učiniti do kraja kolovoza.

Mlada Misa don Ivana Aničića: U slijedeću subotu slavit će Mladu Misu don Ivan Aničić. Misno slavlje će započeti u 10,00 sati. Ručak će bit na Sretnicama u dvorani Afrodita.

Pero Planinić – zahvala: U prošlu srijedu umro je moj brat Pero. Pokopan je u četvrtak. Mnogi kruševljani nazočili su Misi, pokopu i sućuti. Hvala vam. A, u vašim molitvama pomolite se i za pokoj mojeg brata Pere.

Ministranti u tijeku devetnice: Svi ministranti neka sjede na oltaru za vrijeme srpanjskih pobožnosti.

Sudjelovanje cijele župe u devetnici: Molio bih da u tijeku Srpanjskih pobožnosti – devetnice, proslave Gospe Karmelske i Ilindana uskladimo sve aktivnosti u župi, tako da svatko može sudjelovati na pobožnostima i Misama.

Ispovijedi u tijeku devetnice: Svaku večer bit će po jedan svećenik i prilika za ispovijed. Bilo bi dobro da se u tijeku pobožnosti svi ispovijedimo.

Kamenjak, plakat i pozivnica: Povodom Gospe Karmelske i Ilindana tiskali smo novi broj Kamenjka, plakat i pozivnice. Ministranti će Kamenjak i pozivnice podijeliti na kraju Mise, a plakat ćemo raznijeti i polijepiti po našoj župi i susjednim župama.

Dječji zbor: Proba dječjeg zbora je nedjeljom u 10,00 sati.

Čišćenje crkve: Mario Kordić Zdravkov, Zdravko Kordić, Ozana Kordić ud. Slavka