Župni oglasi – 18.4.2021.

Sv. Jure i sv. Marko: U tjednu su dva sveca u našoj predaji dva vremenska graničnika: sv. Jure i sv. Marko. Sv. Jure označava kraj zime i stvarni početak proljeća, odnosno mogućeg izlaska u Planine, a sv. Marko početak blagoslova polja

Nedjelja Dobrog pastira: Slijedeća nedjelja je nedjelja Dobrog pastira. Pozivam Vas na molitvu za duhovna zvanja ne samo u svijetu, nego i kod nas, u našoj biskupiji, u našoj župi… Dobro je imati obveze molitve i požrtvovnosti kad su u pitanju duhovna zvanja i sve druge obveze koje imamo prema Crkvi, narodu i domovini….

Prva pričest: Prva pričest kod nas će biti u drugu nedjelju svibnja.

Vjeronauk kod crkve: Vjeronauka kod crkve imat ćemo samo s prvopričesnicima u utorak i petak iza nastave u školi.

Bile: u subotu, prvog svibnja Misa na Bilima bit će u 12,00 sati. Misno slavlje predslavit će fra Mića Stojić. Za vrijeme Mise bit će blagoslov zvona.

Bile: 20. 8. 2016. za vrijeme Misnog slavlja i blagoslova crkve sv. Josipa na „Groblju mira“ na Bilima rečeno je da će se o sv. Josipu (1. svibnja) svake godine slaviti sv. Misa i time otvoriti „hodočasnička sezona na Groblje mira i crkvu sv. Josipa“. „Hodočasnička sezona“ trajat će do Misnog slavlja u kolovozu kada će se slaviti sv. Misa u istoj kapelici prigodom „Europskog dana sjećanja na žrtve komunizm, nacizma i fašizma“. Misno slavlje na Bilima na sv. Josipa, 1. svibnja, slavit će se u 12.00 sati.