Sretnička tragedija – Laudato TV – predstavljanje

Emisija “Izdvojeno“ Laudato televezije obratila je pozornost na roman “Tragedija sretničkih svatova“

U srijedu večer, 14. travnja 2021., u emisiji “Izdvojeno“ Laudato televizije, predstavili smo roman “Tragedija sretničkih svatova“. Zbog sve veće popularnosti romana koji je u kratkom periodu od objave dopunjen i s drugim izdanjem, dobili smo poziv na gostovanje u večernjoj emisiji koja je išla uživo iz mostarskog studija.

Okolnosti oko tragedije i sami povijesni događaj, opisao je župnik don Ljubo Planinić. Razgovaralo se o ideji i inspiraciji pisanja romana, a to je trajalo dugo, još od djetinjstva kako navodi mladi autor. U emisiji se obratila pozornost i na samu župu Kruševo koja je kroz svoju gotovo stogodišnju povijest, pretrpjela velike tragedije. U emisiji su se telefonskom linijom uključili fra Jozo Zovko iz Zagreba te Nevenko Herceg iz Mostara, premijer Hercegovačko-neretvanske županije. Obadvojica su istaknuli važnost ovog povijesnog romana naglašavajući koliko je zapravo značajan za učenje povijesti cijele Hercegovine.

Dakako, s ovim romanom smo na hrvatskoj televiziji predstavili sretničku tragediju široj javnosti, a samim time i cjelovitu župu Kruševo kraj Mostara. Nadamo se kako ćemo i u skorijem vremenu nastaviti s promocijama po ostalim gradovima Hercegovine, te tako približiti svima priču o nesretnoj svatovskoj noći.

Roman “Tragedija sretničkih svatova“ zauvijek će sačuvati svaki spomen na ovaj težak, bolan i nezapamćen tragični događaj.