Sretička tragedija – predstavljanje u Ljubuškom 10.3.2021.

Najava za predstavljanje romana i knjige u Ljubuškom

Roman „Tragedija sretničkih svatova“ bio je predstavljen prvi put 7. veljače 2021. u Svadbenoj dvorani Afrodita na Sretnicama. Na predstavljanju je prisustvovalo više od 400 ljudi i roman se gotovo u jednoj „trenutku“ rasprodao. Zbog sve većeg interesa čitatelja, roman će biti ponovno predstavljen u Ljubuškom, u srijedu 10. ožujka 2021. s početkom u 19 sati u „Kulturnom centru Ljubuški“. Ovog puta u organizaciji sudjeluje: JU “Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Matice hrvatska iz Čitluku, Župni ured Kruševo.

U predstavljanju romana će sudjelovati:

  • književnica Anita Martinac,
  • profesor Ivan – Ićan Kordić,
  • profesor Andrija Stojić, nakladnik romana i predsjednik MH u Čitluku,
  • don Ljubo Planinić te
  • Mario Pušić, pisac romana

U glazbenom dijelu programa nastupiti će: ženska klapa „Jela“, muška klapa „Studenac“, mješoviti zbor „Fontes“, Gabrijela Kordić, Dominik Čule iz Kruševa, a nastup će ponoviti mladi guslar Ivan Šarac koji je ovom prigodom snimio CD pjesme „Sretničke tragedije“ na guslama. CD će biti dostupan na promociji.

„Tragedija sretničkih svatova“ je povijesni roman koji opisuje događaj nesretne svatovske noći u hercegovačkom mjestu Sretnice kraj Mostara. U noći s 8./9. veljače 1938. godine izgorjelo je dvadeset i devet osoba, a posljedice požara su odjeknule cijelom Hercegovinom i šire. Negdje prije dvije godine je započeto pisanje prvih redaka ovoga romana, a rukopis su odmah pročitali naši domaći poznati književnici. Poslije čitanja, korekture i lekture, krenulo se u realizaciju za publikaciju. Nakladnikom romana prihvatio je biti Ogranak Matice hrvatske u  Čitluku. Nakon tiska kojeg smo povjerili tvrtci Suton d.o.o. Široki Brijeg, krenulo se u organizaciju predstavljanja romana. Promociju smo planirali imati u Župnoj dvorani biskupa Petra Čule, no zbog novonastale zaraze i propisanih epidemioloških mjera bili smo primorani u potražnju za većim i komotnijim prostorom. Odlučili smo i  dogovorili da predstavljanje bude u Svadbenoj dvorani Afrodita na Sretnicama. Roman je uspješno predstavljen i dobro prihvaćen, privukao je čitateljsku pozornost. Tako i danas stižu poruke i pozivi s komentarima da se roman čita u dahu i da se završava čitanje sa suzama u očima. Potražnja je velika, te se iz toga razloga krenulo u još jedan tisak.

Roman naslova „Tragedija sretničkih svatova“ je već u prvom mjesecu dobio svoje drugo izdanje koje će biti predstavljeno u Ljubuškom.

  • ožujaka 2021.
  • Kulturni centar Ljubuški
  • 19 sati

Dobro došli u Ljubuški!