Župni oglasi – 6.9.2020.

Mala Gospa: U utorak je Mala Gospa. Misa će kod nas biti u 8,00 sati.

Biskup Petar Palić: Hvarsko – viški biskup msgr. Petar Palić imenovan je 11. srpnja biskupom Mostarsko – duvanjskim i apostolskim upraviteljem Trebinjsko – mrkanskim. Po crkvenom zakoniku tri mjeseca od imenovanja novo imenovani biskup bi trebao preuzeti novu službu. Imajući u vidu crkveni propis i poštivanje vremenskog razdoblja novoimenovani biskup dogovorio se s dosadašnjim biskupom da primopredaja bude na Uzvišenje Svetoga Križa, 14. rujna. Dakle, primopredaja rezidencijalne službe od dosadašnjeg biskupa Ratka Perića na biskupa Petra Palića bit će na „Križevo“, 14. rujna, za vrijeme Mise u 11,00 sati.

Nalazeći se pred primopredajom biskupske službe biskupa Ratka na biskupa Petra: pred Bogom stojimo u zahvalnosti za biskupsku službu biskupa Ratka, a molimo blagoslov za novoga biskupa ordinarija Petra.

Župni vijećnici: Do sada smo običavali imati sastanak sa Župnim vijećnicima u rujnu. Evo ušli smo u rujan, tema je pred nama više. Molio bih sve župne vijećnike da se odazovu sastanku u utorak na Malu Gospu u 20,00 sati.

Nastava u školi: U ponedjeljak, 7. rujna započinje nastava u školi. Čestitamo polazak našoj djeci. Dugo nisu bili, od polovice ožujka, u školskim klupama. Radostan sam da konačno djeca polaze u školu. S djecom se „stručnjaci“ za koronavirus preko školskih institucija igraju. Molio bih djecu učitelje da što je moguće s manjim opterećenjem, strahom i kojekakvim uputama krenu u učionice. Neka dobri Bog blagoslovi svaki njihov školski sat i općenito budućnost naobrazbe.

Glazbena škola: Zbog uhodavanja djece u školi, nastavu u glazbenoj neće započinjati u ovom tjednu, ali će se organizirati upis novih učenika za glazbenu.

Vjeronauk kod crkve: Vjeronauk kod crkve nećemo započinjati dok se sve ne uhoda u školi.

Novi ministranti: Ovom nedjeljom završavaju službu ministriranja polaznici lanjskog trećeg razreda srednje škole. Ipak ostaje princip da će ministrirati i dalje u posebnim zgodama. A ovim najavljujem početak službe ministriranja novih ministranata, tj petog razreda osnovne škole. Zahvalni smo dosadašnjim ministrantima, a radujemo se novim.

Jela Cikoje: Dramu o stradanju Jele Cikoje na Krivodolu, planiramo izvesti 27. rujna. Ostalo nam je još malo vremena za pripreme. Molio bih sve sudionike u drami da se žrtvujemo s dolascima na probe da bi mogli dramu dobro izvesti. Proba za svih devet činova je u nedjelju, 6. rujna u 14,00 sati.

Polog: U utorak na Malu Gospu je patron župe Polog. Bilo bi dobro da pođemo u Polog na Misno slavlje u 11,00 sati.

Nogometna utakmica na Orlinama: U nedjelju u 17,00 sati je nogometna utakmica na Orlinama između Kruševa i Bune. Pođimo i navijajmo.

Dječji zbor: Proba dječjeg zbora je nedjeljom u 10,00 sati.

Pokojnici: U prošlom tjednu umro je Ilija Tomić. Opremljen je svetim sakramentima. Za njega ćemo se pomoliti.

Čišćenje crkve: Crkvu u nadolazećem tjednu nije potrebno čistiti.