Župni oglasi – 1.10.2017.

župni oglasi - istaknutaKrunica, litanije i duhovna priprema za blagoslov kipa Gospe Karmelske: Mjesec listopad posvećen je BDM i njezinoj krunici. Kod nas zajednička pobožnost krunice nije se nikada uvriježila. Ove godine, povodom blagoslova kipa Gospe Karmelske imat ćemo od ponedjeljka do subote (2. do 6. listopada) u 18,00 sati pobožnost krunice, litanije i druge molitve na čast BD Mariji, a time se duhovno pripremiti za liturgijsko slavlje blagoslova kipa Gospe Karmelske. Potaknimo jedni druge na pobožnost.

Ispovijed za vrijeme pobožnosti: Svaku večer bit će barem jedan svećenik za ispovijed. Molio bih svu školsku djecu da sudjeluju u ispovijedi. Nije bilo zajedničke ispovijedi na početku školske godine, pa evo prilika će biti sada.

Blagoslov kipa Gospe Karmelske: U subotu je blagdan Blažene Djevice Marije – Kraljice svete krunice. U 18,00 sati doći će biskup Ratko slaviti sv. Misu i pod Misom blagosloviti kip BD Marije – Gospe Karmelske. Potaknimo i upozorimo jedni druge na Misno slavlje i blagoslov kipa.

Školska djeca: Molio bih sve, a posebno svu školsku djecu djecu, srednjoškolce i sve mlade da sudjeluju na pobožnost krunice i na večernjim Misnim slavljima.

Vjeronauk kod crkve:

  • Osmi: utorak iza nastave u školi
  • Drugi, treći i peti: četvrtak iza nastave u školi
  • Šesti i sedmi: četvrtak iza nastave u školi
  • Krizmanici: za krizmanike će vjeronauk biti nedjeljom između Misa. Slijedeće nedjelje neka krizmanici dođu u 9.45
  • Prvopričesnici: Prvopričesnici će imati vjeronauk utorkom. Pripremu prvopričesnika imat će vjeroučitelj Stjepan

Prvi petak i subota: U tjednu su Prvi petak i subota. Pobožnost Prvih petaka bit će u 18,00 sati, skupa s večernjom pobožnosti krunice.

Redovina: Današnjim danom završavamo sudjelovanje u redovini za 2016. Od danas se redovina računa za 2017. Izvještaj redovine za 2016. sastavit ću uskoro i podijeliti domaćinstvima.

Od posljednjeg čitanja za klupe su darovali: Maja Ćorić Ivičina, Ana Kordić Andrijina, Milenko Puce Stankov, Ivo Božić Pilipušić, Jure Bevanda – Poštar, Ivan Senkić – Blaškić, Jelena Čule Jurina, Mile Vrebac

Čišćenje crkve: U tjednu nećemo čistiti crkvu.