Županja – bili smo u Županji 23. i 24. rujna 2017.

U dogovoru sa župnikom župe sv. Ivana Krstitelja – Glavosjeka u Županji, don Krunoslavom Arasom i u suradnji s Tomislavom Živkovićem mješoviti zbor Fontes, zbor mladih Horeb i tamburaški sastav Brist iz Kruševa pojačan s devet tamburaša iz Bijelog Polja i pet s Bune  bili su gosti u župi sv. Ivana Kršitelja – Glavosjek 23. i 24. rujna ove godine.

U Županju smo putovali povodom tristote obljetnice od osnutka župe sv. Ivana Krstitelja – Glavosjeka. U programu smo imali koncert izveden 23. rujna u 20.00 sati u gradskoj dvorani i Misno slavlje, slavljeno 24. rujna u župnoj crkvi u 10.30.

Župna crkva u Županji je izgrađena u prelijepom baroknom stilu, ali je premalena. Zbog malene crkve u novije vrijeme izgrađena je u župnom dvorištu „crkva na otvorenom“. Dobra ideja koja se izvrsno uklopila u prostor i dobro došla za brojnija okupljanja župljana na Misnim i drugim slavljima.

Župnik don Kruno nam je sa svojim suradnicima organizirao izvrstan doček u župnoj kući i smještaj po obiteljima. Mi smo ponijeli lijepe dojmove iz župne kuće u Županji, župnog osoblja, župnika, iz obitelji gdje smo bili gosti. Nadam se da smo dobar dojam i ostavili.

Sve ono lijepo i dobro što smo učinili neka bude na veću slavu Božju, na dobrobit župljana Županje te naš duhovni i kulturni razvoj.

Hvala, voditeljima naših skupina koji su pripremili i organizirali susret u Županji. Hvala don Kruni i svim njegovim župljanima.