Zgode – misli – anegdote – 34

zgode - misli - anegdote– Šiba pedagoško sredstvo – da ili ne: Danas se u obitelji, u školi i na svakom drugom mjestu zabranjuje koristiti šibu, odnosno šipku. Dijete se ne smije tući. A što dijete tuče ćaću i mater o tome se i ne govori…. Kaže se u narodu da je „šipka izišla iz raja.“ Mnogi se s tim ne slažu, ne slažem se ni ja, ali sam siguran da je šipka mnoge u raj odvela…

– Prometna nesreća: Bila na nekoj cesti prometna nesreća. Skupio se brojan svijet. Dođoše policajci, guraju se kroz masu svijeta i viču: Molimo za prolaz da napravimo očevid. Iza toga se gura i fotoreporter i viče: Pustite me ja sam prvi rođak unesrećenog. Guraju se jedi i drugi a kada dođoše na lice mjesta imali su što vidjeti, magrac mrtav leži na cesti. Eto vam „očevida“ i eto vam „rodbine“.

– Alkoholičar kod psihijatra: Došao alkoholičar kod psihijatra. Liječnik ga gleda i ne želi mu izravno reći dijagnozu pa okoliša: Gospodine ne mogu sa sigurnošću odrediti vašu dijagnozu, ali sve mi se čini da je u pitanju alkohol. Alkoholičar će, dobro doktore, razumijem ja vas, kada se otrijeznite javite mi pa ću ja doći opet.