Župni oglasi – 19.7.2015.

župni oglasi - istaknutaIlindan: Sutra, ponedjeljak, 20 srpnja u našoj župnoj zajednice slavi se patron župe – Ilindan. Rana Misa bit će u 8,30 a pučka u 11,00 sati. Misu u 11,00 sati predslavit će don Željko Majić, generalni vikara naše biskupije. Pjevat će zajedno zbor „Prorok Ilija“ i zbor „Gospe Karmelske“

Pjevanje litanija i molitve na čast proroku Iliji počet ćemo dvadesetak minuta prije jedanaest sati.

Molio bih sve ministrante i čitače da na vrijeme dođu zbog pripreme za Misno slavlje.

Za Ilindansku Misu molim Vas pripazimo na red i disciplinu.

Za manju djecu ponesite vode u bočicama, izbjegavajte za vrijeme Mise šetati i hodati do čatrnje.

Post i nemrs pred Ilindan: Ove godine dan pred Ilindan je nedjelja. Obično se izbjegava postiti nedjeljom, ali na ime dana pred Ilindan, odnosno na ime Ilindana bilo bi dobro učiniti neku žrtvu, pa taman to bio i posta, nemrsa, ili neke druge žrtve i odricanja.

Radnje u Kruševu na Ilindan: Nadam se da će sve radnje koje imamo u Kruševu na Ilindan biti zatvorene. Da će svi oni koji ih vode imati razumijevanja da svi radnici taj dan budu slobodni, a i oni imati osjećaj da su katolici te poštivati patron župe. Ilindan je za našu župnu zajednicu zapovjedana svetkovina.

Misa u 11,00 sati: Danas (nedjelja, 19. srpnja) Mise u 11,00 sati nema, nego sam stavio Misu Ilindansku uočnicu u 19,00 sati. Prije Mise je pobožnost u 18,30 na čast proroku Iliji.

Osvrt na Mladu misu don Josipa Čule: U prošlu nedjelju slaveći Boga doživjeli smo u našoj župnoj zajednici ugodne susrete s mnogim vjernicima i gostima koji su došli s raznih strana. Svima hvala, neka vas svemogući Bog nagradi za sve dobro učinjeno svojom moćnom zaštitom i očinskim blagoslovom.

Sv. Jakov u Međugorju: U slijedeću subotu je sv. Jakov u Međugorju…

Sv. Ana u Ljutom Docu: U slijedeću nedjelju je sv. Ana u Ljutom Docu..

Mlada Misa fra Perice Ostojića: U slijedeću nedjelju u Čitluku u 11,00 sati je Mlada misa fra Perice Ostojića. Preporučujem da se na Peričino mladomisničko slavlje odazovemo.

Trodnevnica u Ljutom Docu: U četvrtak u 19,00 sati, na Misnom slavlju povodom trodnevnice u Ljutom Docu nastupit će naši tamburaši i pjevači

Orgulje stigle: Orgulje za našu crkvu stigle su 9. srpnja. Trebaju se montirati od 27. srpnja do Velike Gospe.

Susret duhovnih zvanja iz broćanskog dekanta: Susret osoba s duhovnim zvanjem s područja broćanskog dekanata bit će u srijedu 22. srpnja u Gradnićima. Susret započinje u 10,00 sati.

Humanitarni koncert: Udruga „Fra Mladen Hrkać“ organizira humanitarni koncert na Širokom Brijegu ispred crkve u ponedjeljak u 20.00 sati. Udruga „Fra Mladen Hrkać“ skrbi za osobe s zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb. Udruga im pomaže osigurati smještaj, prehranu, prijevoz i cjelokupnu skrb koja im je potrebna tijekom liječenja u Zagrebu.

Mrtvačnica: Na Gospu Karmelsku zvoni telefon. Javih se, čujem glas Ivana Džebe Martinova. Ivan zove da bi rekao kako on i njegova supruga Slavica žele darovati novac za izgradnju mrtvačnice u Kruševu. Ivan i Slavica su već prije najavljivali da bi željeli darovati dio novca za mrtvačnicu, a sada evo žele darovati cijelu svotu. Mrtvačnica će se graditi negdje u blizini župne crkve najvjerojatnije kod trafostanice iza župne crkve ili na nekoj drugoj prihvatljivoj poziciji svakako u blizini crkve. Zahvaljujemo Ivanu i Slavici.