Referendum “Za obitelj”

amblemStiglo nam je pismo iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru o nužnosti izlaska na referendum „Za obitelj“. Prije izlaska na referendum potrebno se upisati (registrirati) i to do 20. studenoga. Naše registracijsko mjesto je u Mostaru u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske. 

Preporuka iz Biskupije: “Nakon što se Ustavni sud RH, 14. studenoga o. g., oglasio Priopćenjem otklonjena je i posljednja moguća prepreka održavanju referenduma koji je zauzetošću Građanske inicijative “U ime obitelji” zatražilo preko 750.000 građana Hrvatske i raspisao Hrvatski sabor za 1. prosinca ove godine.

Svjedoci smo neviđene političko-medijske ofenzive protiv referenduma i svih onih koji zagovaraju ustavnu definiciju braka kao životne zajednice žene i muškarca. Stoga, nema nam druge, nego iskoristiti sve mogućnosti, župne web stranice, listove, oglase i osobne kontakte, te povjerene nam župljane informirati i potaknuti na referendum ne sumnjajući u njihovu vjerničku savjest oko pozitivna glasovanja.

Da bi se uopće moglo pristupiti glasovanju na referendumu, potrebno se registrirati i to do 20. ovoga mjeseca studenoga uključivo.

Prema priloženim uputama… registrirati se moraju svi oni koji na dan referenduma (1. prosinca) žele glasovati… „

Naše registracijsko i biračko mjesto je u Mostaru:

  • Registracijsko mjesto je u Generalnom konzulatu u Mostaru, treba otići do 20. studenoga i registrirati se.
  • Glasačko mjesto bit će u Osnovnoj školi „Ilije Jakovljevića“, ulica Dr. Ante Starčevića bb. Oni koji se registriraju trebaju 1. Prosinca otići u školu Ilije Jakovljevića i glasovati za referendum, “Za obitelj”.