Zgode – misli – anegdote – 160

Podrhtavanje: Otac autom vozi obitelj na more. Na nekom pravcu ugleda otac policiju. U isti mah poče se od straha tresti. Policajac ih zaustavi, priupita vozača: Je li sve uredu s autom nešto se trese. Pozadi se javi mali Ivica. Auto je uredu, ali podrhtava tata jer nema vozačke.

Pravo: Nastala žestoka svađa u kući. Muž, sav bijesan lupi šakom o stol. Dosta. ‘Tko je gazda ovdje u kući?!’ Žena sva gnjevna, ustane i lupi mu šamarčinu da se zanjihao. Muž iznenađen reče. Pa, zar nemam pravo ni pita­ti?!

Križaljka: Tata, možeš li mi pomoći? Ne­dostaje mi samo zadnja riječ u nagradnoj križaljci – reče sinčić svome ocu. Sine, što se zadnje riječi tiče, najbolje je da se obratiš majci. Ona u ovoj kući ima zadnju riječ.

Žeđ: Učitelj upita majku jednog dje­teta: Od koga je vaše dijete naslije­dilo toliku žeđ za znanjem? Od mene znanje, a od oca žeđ!

Tko je kriv: Taj klipan! Opet mi je uzimao novac iz novčanika – ljuti se otac na sina. Kako znaš da je on – brani ga majka. Možda je meni trebao novac, pa sam ga ja uzela. A, ne! To nisi bila ti, jer ipak je nešto novca ostalo.