Župni oglasi – 26.4.2020.

Prvi petak: U tjednu su Prvi petak, subota i nedjelja. Pobožnost Prvih petaka, neka svatko ima za sebe kod kuće. Zbog koronevirua zajedničkog sakupljanja nećemo imati.

Mjesec svibanj: Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji. U svibnju se moli krunica, litanije i druge molitve posvećene Mariji na čast. Dobro je napraviti i Gospin oltarić u kući, tamo gdje se sjedi i Boga moli. To se čini na slijedeći način: postavi se na stolić Gospin kipić ili slika. Lijepo je vidjeti vazu cvijeća kod Gospe. Cvijeće se ne mora kupovati, nego djeca ili bilo tko drugi može ubrati poljskog cvijeća i kiti Gospu. Za vrijeme molitve upali se svijeća. Preporučujem pravljenje Gospina oltarića, a svakako molitve u svibnju na čast BD Mariji. 

Krizma i prva pričest: U slijedeću subotu trebala je kod nas biti krizma, a u slijedeću nedjelju prva pričest. Primanje obaju sakramenata odgađa se za vremena kad se zaraza koronevirusa smiri i kada mjere zaštite Županijskog stožera popuste.

Nedjelja Dobrog pastira: Slijedeća nedjelja je nedjelja Dobrog pastira. To je dan kada se cijela Crkva katolička moli za svećenički i redovnička zvanja. Pozivam vas na molitvu za duhovna zvanja ne samo u svijetu, nego i kod nas, u našoj biskupiji, u našoj župi… Dobro je imati osjećaj da je Crkva ne nečija druga, nego i moja. Ako je moja tada ću se za nju brinuti, za nju se moliti, sudjelovati u njezinu organiziranju. Uvijek kroz godinu ispunjavajmo obveze prema Crkvi: U molitve i požrtvovnosti skrbimo za svećenička i redovnička zvanja u svojem hrvatskom narodu. Imajmo uvijek osjećaja za Crkvu, narod i domovinu.

Koronavirus: Iako postepeno popuštaju mjere opreza zavedene povodom koronavirusa, ipak i dalje je na snazi mjera opreza i izbjegavanje bilo kakva druženja. Mjere Županijskog stožera civilne zaštite treba poštivati i ispunjavati. Najavljuje se poslije 3. svibnja veće popuštanje zabrana… Bože daj!