Uskrsna čestitka – 2014.

Uskrs - većaJoš jedan Uskrs smo dočekali. Neka nam bude na radost duha i tijela.

Kad su god blagdani kroz godinu, tada je posebno ozračje u našim obiteljima, župnoj zajednici, u nama samima. To je prilika da se žarče motiviramo te živimo po principima koje nam nalaže Isus Krist. Nadam se da ćemo tako ozračje imati i ovog Uskrsa. Neka nas Uskrs i uskrsno raspoloženje probudi od sna, od pozaspalosti, Neka uskrsna svijeća zapali u nama oganj božanske ljubavi.

Uskrs nije tek neki privjesak kršćanstvu nego događaj od kojeg polazi svako naše razmišljanje pa onda i cjeloviti život. Niti je Uskrs samo izvanjski kolorit kršćanske estetike i vanjskog izgleda. Vanjsko iskazivanje koje općimo o Uskrsu je samo pokazatelj što nam Uskrs u duhu i vjeri znači.

Bez uskrsnuća kršćanstvo bi bilo tek neka disciplinska zemaljska zajednica, ideologija. Uskrsnuće daje našem životu i cijelom kršćanstvu dimenziju onostranosti, vječnosti.

Uskrs nam svima poručuje: na kraju života nema smrti, slavi se život, nema laži, slavi se istina, nema zemaljske nepravde, slavi se božanska pravda, nema zub za zub, slavi se ljubav. To je Uskrs.

Neka Kristovo uskrsnuće zađe u dubinu našega mišljenja, naših osjećaja, našega života. Stoga, kažimo Isusu: Hvala ti na Uskrsu. Hvala što možemo Uskrsom svladati i pobijediti sve svoje nemire, kolebanja, nerazumijevanja, ograničenja, bolesti, nastranosti. S pravom se kaže: Da nije Uskrsa uzaludna bi bila naša vjera.

        Svim župljanima Kruševa, svim iseljenim Kruševljanima bilo gdje se nalaze, svim prijateljima Kruševa, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje čestitam i želim radostan Uskrs.