Župni oglasi – 29.4.2018.

župni oglasi - istaknutaBlagoslov polja: U slijedeću nedjelju imat ćemo blagoslov polja. Rane Mise neće bit nego samo Pučka u 11,00 sati. Ako bude prihvatljivo vrijeme, Misu i blagoslov polja imat ćemo u dvorištu.

Mjesec svibanj: U utorak započinje mjesec svibanj, mjesec posvećen BD Mariji. Preporučujem da se zauzetije u svibnju molimo BD Mariji. Uključimo se svi u molitvu za obnovu Crkve u BiH.

Prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu: U tjednu su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu. Misa povodom Prvog petka je u 7,30 ujutro

Krizma i Prva pričest: Više osoba je pomagalo u pripremi krizme i prve pričesti: Antonija Džeba i Davorka Puce pomagali su u pripremi krizmanika za krizmu, Stjepan Rozić – vjeroučitelj i učiteljica Zdenka Kovačevi pomagali su u pripremi prvopričesnika. Hvala im.

Vjeronauk kod crkve:

  • Drugi, treći i peti: četvrtak iza nastave u školi
  • Šesti i sedmi: četvrtak iza nastave u školi
  • Osmi: trebao bi u utorak, ali u utorak nema nastave pa neće biti ni vjeronauka
  • Prvopričesnici u petak iza nastave u školi

Misa za poginule i nestale u dosadašnjim ratovima: U svibnju je obljetnica Bleiburga. Povodom blajburške tragedije i stradanja više naših župljana 15. svibnja u 18.00 sati slavit ćemo svetu Misu za poginule i nestale naše župljane u dosadašnjim ratovima.

Za spomenik biskupu Čuli dali su: Mirko Čule Stojkin, Mario Kordić Gojkov, Zvonko Bevanda Nikolin. U župnim oglasima neću čitati koliko je tko dao. Na koncu ću pročitati koliko je sakupljeno.

Bile: Misa na Bilima, u kapelici na „Groblju mira“ bit će u utorak, prvog svibnja, u 12,00 sati. Misno slavlje predslavit će fra Ivan Ivanda, goranački župnik.

Utkamica na Orlinama: Danas u 17,00 sati je nogometna utakmica između Kruševa i Bjelopoljca.

Ženidbeni oglasi: Ženi se Željko Puce sin Draganov i Nade r. Odak sa Selišta i uzima Blaženku Stojić kćer Matinu i Zdravke r. Kozina iz Dragićine, župa Čerin. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.

Ženidbeni oglasi: ženi se Darko Džeba sin Ivičin i Lidije r. Bošnjak iz Čula i uzima Mariju Ćorić, kćer Zoranovu i Svjetlane r. Buhovac. Vjenčanje je predviđeno 4. svibnja, u župi sv. Tome u Mostaru. Mladencima neka Bog blagoslovi brak.