Župni oglasi – 25.3.2018.

župni oglasi - istaknutaVeliki četvrtak:

  • Prvopričesnici: 13 prvopričesnika na Veliki četvrtak za vrijeme Liturgije predstaviti će se župnoj zajednici.
  • Župni vijećnici: Pozivam sve župne vijećnice poslije Liturgije Velikog četvrtak na sastanak i domjenak.
  • Običajni ručak: Na Veliki četvrtak je običajni ručak s divljim zeljem –  paričem i da se pije koja kapljica crnog vina. Nemojte taj običaj ispuštati.

Veliki petak:

  • dan posta i nemrsa,
  • zvona ne Veliki petak i subotu ne zvone.

Velika subota:

  • Paljenje vatre: Liturgija Velike subote započinje s paljenjem vatre i uskrsne svijeće. Vatru ćemo paliti i blagosloviti pod nadstrešnicom ispred crkve.
  • Blagoslov jela: Na Veliku subotu imati ćemo blagoslov jela. Za blagoslov ponijeti sve ono što se obitelji stavlja za doručak na uskrsno jutro.

Uskrs: Na Uskrs ćemo imat obadvije Mise:  8,30 i 11,00 sati.

Početak obreda u Velikom tjednu: Na Veliki četvrtak i petak obredi će započeti u 18,00 sati, a na Veliku subotu u 19,30 sati.

Poziv: Pozivam vas na sudjelovanje na liturgijskim obredima Velikog tjedan.

Upozorenje: Molio bih sve trgovce, trgovine, kafiće i sve druge radnje da radno vrijeme usklade prema liturgijskim obredima u Velikom tjednu.

Vjeronauk kod crkve:  U tjednu ćemo imati vjeronauk za Krizmanici na Veliki četvrtak i petak u 16,30 za Prvopričesnike u srijedu iza nastave u školi.

Ispit krizmanika: Ispit krizmanika bit će na Uskrsni utorak

Križni put: na Humu u petak u 15,00 sati.

Jelin grob: U prošli četvrtak istraživali smo „Jelin grob“. Do kostiju nismo došli. Ispod humka nalaze se velike količine ostataka paljevine i kreča. Debljina ogorjelog prostora u komadu je 30 x 30 centimetra, a dužina do metar i pol. Okolo ogorjelog svuda uokolo nalaze se velike količine sitnih i većih komada kreča. O čemu je riječ svakako nećemo zaključivati dok ne ispitamo prostor do kraja. Ispitivanje ćemo nastaviti u danima slijedećeg tjedna.