Župni oglasi – 28.1.2018.

župni oglasi - istaknutaVjeronauk kod crkve:

  • Drugi, treći i peti: četvrtak iza nastave u školi
  • Šesti i sedmi: četvrtak iza nastave u školi
  • Osmi: utorak iza nastave u školi
  • Krizmanici: u nedjelju u 9.45
  • Prvopričesnici: Utorak, u školi.

Svijećnica: U petak, 2. veljače je Prikazanje Isusovo u Hramu, Svijećnica ili Kalandora. Imat ćemo dvije Mise. Jedna će bit prije podne u 11,00 sati, a druga poslije podne u 18,00 sati. Za vrijeme obadvije Mise imat ćemo blagoslov svijeća. Na večernjoj Misi umjesto propovijedi imat ćemo grličanje. Svijeće ponesite sa sobom.

Večer svjetla: U petak, 2. veljače, na Kalandoru u 19,00 sati, dakle poslije večernje sv. Mise imat ćemo klapsku večer „Večer svjetla“. Na klapskoj večeri nastupit će slijedeće klape: Studenac (Kruševo), Concordia, Mir, Herceg, Bura, Bratovština sv. Stjepana, KGB, Aurora

Prvi petak, subota i nedjelja: U tjednu su Prvi petak, subota i nedjelja. Ispovijed povodom Prvog petka bit će prije Misa u 11,00 i 18,00 sati.

Pogorjeli svatovi: Misa za “Pogorjele svatove” bit će 9. veljače, na Sretnicama u 8,00 sati. Ovaj oglas oglašvam ranije da bi i vi mogli upozoriti sve one koji su vezani uz Misno slavlje za “Pogorjele svatove”. Ove godine je 80 obljetnica “Pogorjelih svatova”.

Gradnići: U subotu, 3. veljače, je sv. Blaž, zaštitnik župe Gradnići. Pučko Misno slavlje bit će u 11,00 sati.

Hodočašće na grob kardinala Stepinac: Mostarsko – duvanjska i Trebinjsko – mrkanska biskupija organiziraju u subotu, 3. ožujka, hodočašće u zagrebačku katedralu na grob kardinala Stepinca.

Ove godine je dvadeseta obljetnica od proglašenja kardinala Stepinca blaženim i 120 obljetnica od njegova rođenja. Prijave za hodočašće započet ćemo primat, u petak iza Misa na Svijećnicu.

Hodočašće na grob kardinala Stepinca organizirat će sve biskupije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svaka biskupija zasebno će odredit dan hodočašća. Isti dan dok hodočasnici Mostarsko – duvanjske i Trebinjsko – mrkanske biskupije u poslijepodnevnim satima budu napuštali zagrebačku katedralu, pristizat će na Stepinčev grob hodočasnici Đakovačke nadbiskupije.

Čišćenje crkve: Matija Šaravanja, Marko Vidačak – Dundić, Marica Lončar i Danko Lončar