Odjek iz Travnika

travničko sjemeništePisali smo na našem portalu o „hodočašću“ kruševskih tamburaša, klape „Studenac“ i zbora mladih na grob Sluge Božjega Petra Barbarića u Travnik i travničko sjemenište. I bilo nam je lijepo. Svi sudionici „hodočašća“ u Kruševu su prepričavali o lijepim i ugodnim trenucima u Travniku i cijeloj Lašvanskoj dolini.

Odemo i na druga mjesta s istom ili drugom skupinom naših župljana. Rijetki pismeno iskažu potporu. Međutim don Željko Marić, zna što je rad s mladima i zna da je riječ potpore vrlo bitna u radu s njima. Osjetio je da je potrebno reći kruševskoj mladeži hvala, ali im reći i poručiti ustrajte…

U suglasnosti s don Željkom, na stranice našeg portala stavit ću dio iz don Željkova pisma: „Dragi prijatelju… Molim Vas da svojim župijanima koji su hodočastli Slugi Božjem Petru Barbariću, 24. i 25. siječnja, u naše sjemenište u Travniku, prenesete duboku zahvalnost koju naša sjemenišna zajednica doživljava zbog vašeg pohoda. Prihvaćanjem doći u Travnik u ovom nestabilnom vremenu za nas je već bila velika podrška. Vaš boravak u našoj zajednici te prigodni koncert bilo je veliko osvježenje kako u našoj zajednici tako i kod naših gostiju koji su vas došli slušati. Darovali ste nešto predivno. ugodno i lijepo i vrlo pobudno.

Obogatili ste nas glasom, skladom te zorno pokazali koliko mladi nose pozitivne energije i ljubavi kad se s njima ozbiljno radi. Rad vaših skupina sigurno će bit poticaj našim sjemeništarcima. Nadam se kako će pohod Lašvanskoj dolini, u kojoj su Hrvati platili veliku cijenu svoje opstojnosti pomoći i jačanju nacionalne svijesti te potrebe povezanosti svih Hrvata.

Nadam se da ćemo uspjeti nastaviti suradnju našeg sjemeništa sa župom Kruševo. Neka Vas prati zagovor Sluge Božjeg Petra Barbarića te se nadamo kako ćete nazočiti skoroj beatifikaciji. Uz srdačan pozdrav, don Željko Marić„

Hvala don Željku na poticajnim  riječima. Pozdrav upućujemo don Željku, upravi travničkog sjemeništa i svim sjemeništarcima. Dragi mladi prijatelji i ovim putem Vam poručujemo, dobro došli u Kruševo.