Pomoć poplavljenoj Bosni – veliki odaziv u Brotnju

Danas je (20. svibnja 2014.) na prostoru Brotnja i broćanskog dekanata (župe: Čerin, Čitluk, Gradina, Gradnići, Kruševo, Međugorje, Ploče – Tepčići) organizirano sakupljanje pomoći stanovništvu poplavljene Bosne.

Srce vjernika sedam broćanskih župa se otvorilo.

U nedjelju najavljena, danas se sakupljala pomoć stradalom stanovništvu Bosne. Sa tugom u očima i teškim uzdasima primali smo od vjernoga i dobroga broćanskog puka pakete, vrećice, kofere, u različitim načinima pakirane, od srca darovane namjernice napaćenom i poplavom s ognjišta pokrenutom narodu Bosne. I sam sam uzdahnuo i suzu u oku zaustavio čitajući na paketima: „hrana za djecu, pomoć starcima, higijena, hrana, vreća za spavanje, deterdženti, sapuni, voda, džizme, baterije, trajno mlijeko….“ Nije moguće pakirane natpise bez osjećaja čitati. Nije moguće da ne prođu u mislima sve one godine u kojima smo i sami muku mučili primajući u zahvali pomoć od drugoga.

Svećenici Brotnja nisu ni sumnjali da će biti odaziva, ali naše iznenađenje bijaše veliko dok smo promatrali masovni odaziv naroda kako prinosi zapakirane darove. Hvala svima, na današnjem odazivu.

Ukazala nam se sreća pa smo odmah jednu količinu sakupljenog utovarili i poslali u Bosnu. Kako nismo mogli predvidjeti tako velik odaziv, tako nismo osigurali dovoljno kamiona i kombija za prijevoz sakupljenog. Sutra se nastavlja sakupljanje, utovar u kamione i kombije i prijevoz na određena i planirana mjesta u Bosni.

Neka naša pomoć bude od koristi napaćenom narodu, a naša molitva neka bude zahvala svima onima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Uz našu materijalnu pomoć neka i naše molitve pomognu napaćenom narodu Bosne.