Programi u Franjevačkoj kući molitve Masna Luka u 2022. godini

Franjevacka kuca molitve Masna Luka

POST, MOLITVA I ŠUTNJA

  1. veljače – 5. ožujka 2022.
  2. – 26. studenoga 2022.

Uz početak korizme organiziramo intenzivne duhovne vježbe u postu, molitvi i šutnji. Početak je u nedjelju u večernjim satima, a završetak u subotu prijepodne. Programom su predviđena dva duhovna nagovora dnevno, euharistija, krunica i druge pobožnosti, cjelonoćno klanjanje, pokorničko bogoslužje s prilikom za ispovijed itd. Cijelo vrijeme blaguje se domaći kruh s planinskim čajem i medom.

Voditelj: fra Slaven Brekalo

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/LEPmHzRDuQFkyE9U8

DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE

  1. ožujka – 1. travnja 2022.
  2. – 10. lipnja 2022.

Duhovne vježbe za svećenike započinju u utorak uvodnim nagovorom u 16 sati, a završavaju ručkom u petak. Za organiziranje duhovih vježbi potrebno je najmanje 15 prijavljenih sudionika. Broj je ograničen na maksimalno 30 sudionika.

Voditelji: fra Josip Vlašić (1. termin) i fra Ante Marić (2. termin)

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/MyNgohWtKX7ZTFmT6

DUHOVNE VJEŽBE ZA SUDIONIKE E-DUHOVNIH VJEŽBI

  1. – 10. travnja 2022.
  2. – 11. prosinca 2022.

Ove duhovne vježbe namijenjene su onima koji sudjeluju u e-duhovnim vježbama putem istoimene aplikacije, ali i svima drugima koji četiri korizmena ili adventska dana žele provesti u duhovnom ozračju zajedno s drugim Bogotražiteljima. Program započinje u četvrtak navečer, a završava ručkom u nedjelju. Sastoji se od svakodnevne euharistije, duhovnih nagovora, osobnih razmatranja, zajedničkih klanjanja Presvetom, molitve Puta križa i krunice u prirodi itd.

Voditelji: br. Marinko Klaić i fra Josip Vlašić

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/AXwQfqnL4pBdyM3Q7

EVO TI MAJKE!

  1. – 8. svibnja 2022.
  2. – 16. listopada 2022.

Svibanj i listopad dva su marijanska mjeseca. Osim što u tim danima intenzivno molimo krunicu, lijepo je poći u Marijinu školu i dopustiti joj da nas poučava životu. Ovim programom upravo to želimo. Učit ćemo od Marije i s Marijom. Učit ćemo živjeti i vjerovati. Učit ćemo ljubiti i nasljedovati. Učit ćemo od nje kako se radovati i spasonosno trpjeti. Program započinje u petak navečer, a završava ručkom u nedjelju.

Voditelj: fra Ljubo Kurtović

Kotizacija: 120 KM

Prijave: https://forms.gle/dCqu9nauW9ZnJ5R4A

OBUCITE SE U SILU ODOZGOR!

  1. – 5. lipnja 2022.

Uoči svetkovine Duhova pozivamo vas u molitveno duhovno zajedništvo naše kuće molitve. Kako iskusiti Duha Svetoga i što znači radovati se u njemu? Dođite i zajedno živimo i slavimo Pedesetnicu! Obucimo se u Silu odozgor! Program započinje u četvrtak navečer, a završava ručkom u nedjelju.

Voditelj: fra Stanko Mabić

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/FM3uipoz9BTwYG5u8

MOLITVA U POKRETU

  1. – 19. lipnja 2022.
  2. – 31. srpnja 2022.

Park prirode Blidinje nudi savršene uvjete ne samo za molitvu i odmor nego i za sportsku rekreaciju. Molitva u pokretu jest duhovno-rekreativni program. Ako želiš spojiti duh i tijelo, iskusiti trenutke molitve i tjelovježbe – onda je ovo program za tebe! Bit će tu meditacije, pjesme, hodanja, trčanja… Potrebni su ti i Biblija i tenisice. Biblija će te čekati u Masnoj Luci, ali tenisice trebaš ponijeti sa sobom. Ako želiš imati i originalnu majicu, o tome ćeš nas obavijestiti prilikom prijave. Program započinje u četvrtak navečer, a završava ručkom u nedjelju.

Voditelji: Kristina Jurić, sportska trenerica; Vedran Vlašić, dipl. kineziolog; fra Josip Vlašić

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/NSqAcvA2X9gSPGgS8

GOSPODINE, ŠTO HOĆEŠ DA UČINIM?

  1. – 10. srpnja 2022.

Za sve mlade od 18 do 30 godina, bilo da su radnici ili studenti, nudimo dane zajedništva, molitve, pjesme, boravka u prirodi.

Što je Božja volja za tvoj život? Kako doći do istinske radosti? Koji je smisao tvog postojanja? Zajedno uzlazimo na goru, tražimo odgovore i radujemo se životu. Pridruži nam se! Početak je u četvrtak navečer u 18 sati. Na kraju svega ne ćemo se htjeti rastati, ali ipak ćemo morati završiti nedjeljnim ručkom u 13 sati.

Voditelj: fra Marin Karačić

Kotizacija: 150 KM

Prijave: https://forms.gle/9hcUFXkjgWY1UkU19

ADAME, GDJE SI?

  1. – 4. rujna 2022.

Program je namijenjen muškarcima: i oženjenima i neoženjenima, i muževima i samcima, i očevima i sinovima.

Kroz predavanja, rad u skupinama, propovijedi i razmatranja biblijskih tekstova, tražit ćemo istinu o cjelovitom muškarcu. Molit ćemo, razgovarati, pjevati, hodati, šutjeti. Spojit ćemo psihologiju i duhovnost. Tražit ćemo Adama u sebi. Tražit ćemo sebe. I Boga. Ako želiš biti dio ekipe, pridruži nam se!

Voditelji: Kristijan Kraljević, dipl. psiholog; fra Josip Vlašić

Kotizacija: 180 KM

Prijave: https://forms.gle/V5QpaYmFRTkWwPuPA