KORIZMA U NAŠOJ ŽUPI

U srijedu, 2. ožujka Pepelnicom ili Čistom srijedom započinje korizma: vrijeme posta, molitve, pokore i obraćenja – vrijeme priprave za Uskrs. Ovaj prvi dan korizme zapovijedani je post i nemrs. Taj dan na večernjoj sv. Misi u 18 sati u župnoj crkvi bit će pepeljanje u znak našeg obraćenja Bogu. Crkva propisuje nemrs na svaki korizmeni petak.
Križni put i sveta Misa. Korizmeni petci su posvećeni pobožnosti Križnog puta. Svakog petka bit će pobožnost Križnog puta u 17,30 a nakon toga slavit ćemo svetu Misu. To nam je prilika da svoje životne križeve, predano i s povjerenjem, pridružimo Kristovu križu za spasenje svoje i svega svijeta. Posebno bi molio da sva školska djeca, umjesto župnog vjeronauka, redovito dolaze na ovu pobožnost u korizmi.
Gospin plač. Nedjeljom prije Misa, kao i do sada, pjevat ćemo Gospin plač.
Korizmena škrabica. Ne zaboravimo i na korizmeno odricanje kao i dobra djela! Korizma je uvijek prilika da pomognemo potrebne. Potrebnoga možete pomoći sami, a u crkvi imamo škrabicu za potrebe Kruha sv. Ante i Caritasa. Oni koji žele mogu preko tih škrabica pomoći potrebne.
Krštenja u korizmi. Crkva je oduvijek preporučivala da se u vrijeme korizme, zbog pokorničkog vremena, ne krštavaju djeca nego se to činilo u uskrsnim danima. Volio bih da se držimo toga pravila.