Advent u Caritasu

Vrijeme Došašća (Adventa) u kojem se nalazimo ispunjeno je našim duhovnim hodom, rastom, obiteljskom molitvom i odricanjem. To je vrijeme koje nas poziva da budemo humani i činimo dobra djela.

Stoga smo u Caritasu hercegovačkih biskupija ove godine odlučili sudjelovati u „adventskom programu“ postavljajući u dvorištu Caritasovog socijalnog i upravnog centra u Mostaru (u Zagrebačkoj ulici) adventsku kućicu u kojoj će biti izložene rukotvorine korisnika iz radionicama za osobe s invaliditetom. Želja nam je svim posjetiteljima predstaviti i ostale aktualne Caritasove projekte i aktivnosti, te potaknuti javnost na sveopće zalaganje za pomoć bližnjima u potrebi u čemu se naš Biskupijski Caritas posebno ističe i prepoznaje. Na ovaj način želimo pokazati i dokazati kako je uz puno ljubavi i malo dobre volje moguće postići izuzetno vrijedna i zavidna postignuća. U konačnici želimo potaknuti sve ljude da osobnim zalaganjem ili vlastitim prilogom pomognu našu djelatnost koja je u cijelosti usmjerena onima koji bez naše pomoći teško mogu preživjeti.

Naša će kućica biti otvorena svakim radnim danom u vremenu od 9 – 15  i od 17 – 20 sati, a nedjeljom od 7.30 do 13 sati. U to vrijeme naši će korisnici uz pomoć volontera i djelatnika Caritasa biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji nas žele posjetiti i kupiti nešto od naših posebnih i izuzetno vrijednih radova. Nasuprot bezličnog konzumerizma i bespotrebne blagdanske rastrošnosti nudimo vam mogućnost da vaše odricanje i žrtvu usmjerite u konkretno djelo ljubavi.
Kupovinom ovih proizvoda priuštit ćete sebi ili nekoj dragoj osobi vrijedan i neobičan dar, ali istodobno pomoći i podržati Caritasove aktivnosti za osobe s invaliditetom.

Višestruki su načini i mogućnosti preko kojih pojedinci, tvrtke i institucije mogu podržati aktivnosti Caritasa naših biskupija. Caritas je institucija koja plodove vaše ljubavi i odricanja usmjerava onima kojima je ta ljubav u ovom trenutku najpotrebnija.
Pomognite nam da zajedničkim snagama i ove godine uljepšamo Božić onima o kojima skrbimo i na taj način omogućimo svakom pojedincu život dostojan čovjeka.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti telefonski na broj 036/328-916 i(li) elektronski na mail caritas-mostar@tel.net.ba