Srpanjske pobožnosti 2021.

Sa srpanjskim pobožnostima započeli smo u nedjelju 11. srpnja 2021. godine. Pobožnosti su bile podijeljene u dvije cjeline. Prva cjelina posvećena je molitvama Blaženoj Djevici Mariji – Gospi Karmelskoj, a druga cjelina proroku Iliji koji je zaštitnik župe Kruševo.

Budući da su prvi i osmi dan devetnice ove godine bile nedjelje, imali smo dvije sv. Mise: ranu u 8:30 sati i pučku u 11:00 sati. Mise nedjeljom je predslavio župnik Kruševa don Ljubo Planinić. Za ovogodišnju devetnicu župnik je pozvao dijecezanske mladomisnike Mostarsko-duvanjske biskupije (don Ivan Aničić, don Branimir Bevanda, don Tomislav Rajič i don Vinko Nenadić) i don Slavena Ćorića, župnika Sutine, da predvode Misna slavlja u tijeku srpanjskih pobožnosti.

Svake večeri, osim dvije nedjelje, pobožnosti su započinjale u 19:00 sati. U danima do Gospe Karmelske molili bi skupa s narodom molitve i litanije koje su posvećene Blaženoj Djevici Mariji, a tri dana prije Ilindana naglasak smo stavili na molitvama i litanijama u čast našega zaštitnika sv. proroka Ilije.