Župni oglasi – 18.7.2021.

Ilindan: U utorak, 20 srpnja je Ilindan, patron naše župne zajednice. Rana Misa bit će u 7,30 a pučka u 11,00 sati. Misu u 11,00 sati. Misno slavlje predslavit će don Dario Tičić. Don Dariju želimo dobrodošlicu

Zapovjedana svetkovina: Ilindan je u Kruševu zapovjedana svetkovina.

Post i nemrs: Povodom Ilindana u ponedjeljak, 19. srpnja je u našoj župi post i nemrs. 

Ministranti: Molim ministrante da zbog priprema za procesiju dođu u crkvu dvadeset minuta prije jedanaest sati.

Red i mir: Za Ilindansku Misu molim Vas pripazimo na red i disciplinu. Za vrijeme Mise nemojte okolo šetati. Nemojte tražiti povod šetnji hodajući za manjom djecom. Za djecu ponesite vode.

Zvanje na Ilindan: Ilindan je župni i obiteljski dan, dan za prijatelje. Okupite na Ilindan svoju obitelj. Budite zajedno na Misi i kod kuće. Nemojte na Ilindan zaključati vrata od kuće i nestati u nepoznatom pravcu. Sebi činite zlo, a ne proroku Iliji. Ružno je čuti rečenicu „ja na Ilindan ne zovem“. Zvali ili ne zvali barem možete na Misu svi doći, a ne bježati iz Kruševa.

Radnje u Kruševu na Ilindan: Nadam se da će sve radnje u Kruševu na Ilindan poštivati zapovjedanu svetkovinu u našoj župi.

Osvrt na pobožnosti – devetnicu: Pobožnosti – devetnica Gospi Karmelskoj i Ilindanu bili dobro posjećene. Iz dana u dan bilo je ugodno vidjeti brojne sudionike na pobožnosti i svetoj Misi.

Susret osoba s duhovnim zvanjem s područja Brotnja: Ove godine godišnji susret osoba s duhovnim zvanjem bit će u četvrtak, 22. srpnja na Bilima. Na Bilima su postavljeni križevi pobijenih svećenika, redovnika, redovnica i bogoslova. Mi živući iz Brotnja poći ćemo na Bile i slaviti sv. Misu za pokoj pobijenih i umrlih. Pored doga ove godine do Mise na Bilima koja će se slaviti 21. kolovoza trebali bi biti postavljeni križevi svim pobijenim i nestalim hrvatskim vojnicima i civilima iz Brotnja. I to je povod da se nađemo na Groblju mira na Bilima.

Sveti Jakov: U nedjelju je sv. Jakov, zaštitnik župe Međugorje.

Sveta Ana: u ponedjeljak je sv. Ana, zaštitnik župe Ljuti Dolac

Dječji zbor: Proba dječjeg zbora je nedjeljom u 10,00 sati.