Prva pričest – 9.5.2021.

U nedjelju, 9. svibnja imali smo Prvu pričest ovogodišnjih prvopričesnika, Pričesti su se: Matej Džebaj, Lana Korić, Marija Bulić, Mihael Marijanović, Dominik Senkić, Emanuel Vrebac i  Klara Vrebac. 

Za vrijeme Mise ministrirali su bili Ivan Vrebac, David Senkić, Kristijan Marijanović i Gabrjel Marijanović.

Misno slavlje pratili su pjesmom pjevači dječjeg zbog „Izlijin anđeli“. Pjevače su za Misu pripremili: Gabrijala Kordić, Marija Puce i Nikolina Tomić.

Prvopričesnici su u liturgijskom slavlju sudjelovali u više točaka. Dominik Senkić je u ime prvopričesnika pozdravio prisutne. Prvo čitanje je pročitao Emanuel Vrebac, a drugo Klara Vrebac. Pozdrav prije pričesti imali su Lana Kordić i Matej Džeba, a zahvalu za Prvu pričest recitirali su Marija Bulić i Mihael Marijanović. 

U pripremi prvopričesnika u tijeku 2020./2021. sudjelovali su vjeroučitelj Stjepan Rozić, učiteljica Žaklina Tole i Antonija Vidačak.

Za vrijeme prvopričesničkog slavlja imali smo krštenje Rafaela Marijanovića. Rafael je četvrto dijete Marija Marijanović i Danijele r. Peko; brat je prvopričesnika Mihaela i ministranata Kristijana i Gabrijela.

Fotografiranje i snimanje kamerom organizirao je Tomica Lončar.

Po redovitom običaju Kristina Vidačak je pripremila i ove godine prvopričesnicima poklone. Ona ih je sama na kraju Mise, a prije blagoslova podijelila.