Predstavljanje romana “Sretnička tragedija” u Ljubuškom – Osvrt

Povijesni roman „Tragedija sretničkih svatova“ ponovno je predstavljen, ovog puta u gradu Ljubuškom. Organizatori predstavljanja bili su: JU“Kulturno-športski-centar“ Ljubuški, Ogranak Matice hrvatske u Čitluku te Župni ured Kruševo. 

Na početku večeri, uvodnu riječ je imao Ivica Vizentaner, domaćin predstavljanja romana u Ljubuškom.

Moderator programa bio je nakladnik romana, profesor Andrija Stojić, a roman su još predstavili: književnica Anita Martinac, profesor Ivan Ićan Kordić i don Ljubo Planinić. Ulomak iz romana pročitala je studentica Matea Ćavar. U glazbenom dijelu programa nastupili su: ženska klapa „Jela“, muška klapa „Studenac“, zbor „Fontes“, Marta Bevanda, Gabrijela Kordić i Dominik Čule – naša talentirana mladost iz Kruševa. Svoju točku ponovio je mladi guslar, Ivan Šarac koji je ovom prigodom snimio CD sretničke tragedije na guslama.

Roman smo predstavili u drugoj sredini s glavnim razlogom da se žiteljima Ljubuškog približi nesretna priča sa Sretnica. No svakako, s ovim romanom se prisjećamo svega onoga bolnog što se odvijalo te hercegovačke plamene noći. Za predstavljanje romana u Ljubuškom morali smo krenuti u još jedan tisak, a to nam jasno govori koliko je roman prihvaćen te da je uspio privući čitateljsku pozornost. Nadamo se da ćemo u skorijem i epidemiološki prihvatljivijem vremenu roman predstaviti i u drugim gradovima Hercegovine, a možda i izvan granica BiH.