Župni oglasi – 31.1.2021.

Prikazanje Isusovo u Hramu – Svijećnica: U utorak, 2. veljače, je blagdan Prikazanja Isusova u Hramu, Svijećnica ili Kalandora. Imat ćemo Misu u 11,00 sati. Za vrijeme Mise bit će blagoslov svijeća.

Prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu: U tjednu su Prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu. Pobožnost Prvog petka i subote imat ćemo u 7,30 ujutro.

Predstavljanje romana o tragediji skretničkih svatova: Predstavljanje romana što ga je napisao Mario Pušić bit će na Sretnicama u Svatovskoj dvorani u slijedeću nedjelju, 7. veljače u 18,00 sati.

U predstavljanju će nastupiti:

  • pozdrav i zahvala: don Ljubo Planinić
  • predstavljanje romana, književnica Anita Martinac,
  • predstavljanje romana profesor Ivan – Ićan Kordić,
  • u ime nakladnika profesor Andrija Stojić, predsjednik MH Čitluk 
  • čitanje isječka iz romana, studentica Matea Ćavar
  • o romanu, pisac Mario Pušić

U glazbenome dijelu programa nastupit će:

  • klapa „Studenac“,
  • klapa „Jela“
  • klapa „Conkordia“
  • Ivan Šarac koji će uz pratnju gusala otpjevati narodnu pjesmu o tragediji sretničkih svatova.

Pozivamo vas da svojom nazočnošću uveličate predstavljanje romana.  Peporučujem da potaknete jedni druge na rečeno predstavljanje. Poglavito potaknute i upoznajte rodbinu pogorjelih svatova na predstavljanje romana.

Jasno je rečeno da potaknete jedni druge na predstavljanje romana. Ipak, pojedini pitaju je li slobodan ulaz u dvoranu. Odgovaram, svi oni koji mogu sudjelovati predstavljanju dobro došli.

Zakuska na predstavljanju romana: U prvim danima poslije najave predstavljanja romana žene sa Sretnica izrazile su želju da bi pripremile zakusku za vrijeme predstavljanja romana. Ideji su se pridružile žena iz Čula, Krivodola, Podgorja i Selišta. Ako još netko želi sudjelovati može se prijaviti predstavnicama iz pojedinih sela ili izravno u nedjelju do 16,00 sati odnijeti svoj dar na Sretnice u dvoranu.

Naglašavam sve što se planira darovati bilo preko predstavnica iz pojedinog sela ili osobno treba donijeti na Sretnice u dvoranu do 16,00 sati da bi se prije dolaska gostiju sve složilo po stolovima.   

Sv. Misa za pogorjele svatove: Devetog veljače, tj. u drugi utorak je 83. obljetnica pogorjelih svatova. Misa na Sretnicama bit će u 9,00 sati.

Sveti Blaž u Gradnićima: U srijedu, trećeg veljače u 11,00 sati slavit će se Misno slavlje povodom sv. Blaža u Gradnićima. Misno slavlje predslavit će fra Valentin Vukoja, župnik u Posuškom Gracu.

Dječji zbor: Proba dječjeg zbora je nedjeljom u 10,00 sati.

Pokojnici: Opremljena svetim sakramentima umrla je Janja Čule r. Marijanović, za nju ćemo se pomoliti. Živjela je na Čekrku, pokopana na Sajmištu.

Čišćenje crkve: Tereza Bevanda, Drago Ereš, Slavko Ereš