Župni oglasi – 12.7.2020.

Mostarsko – duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanski: U subotu, 11. srpnja papa je imenovao Hvarsko – viškog biskupa mons. Petra Palića biskupom Mostarsko – duvanjskim i apostolskim upraviteljem Trebinjsko – mrkanskim. Biskupu Petru izražavamo dobrodošlicu i radosno služenje katolicima Hercegovine.  

Pobožnosti Gospi Karmelskoj i Ilindanuj: Nastavljamo s pobožnostima Gospi Karmelskoj i Ilindanu. Pobožnosti će započinjat u 19,00 sati.

Mise nedjeljom u tijeku devetnice: Nedjeljom u tijeku devetnice Misa prije podne bit će u 8,30 a poslije podne u 19,00 sati. Mise u 11,00 sati nećemo imati.

Ispovijedi:

Ispovijed krizmanika, kumova, prvopričesnika, roditelja bit će u srijedu u 18,30 sati.

– U ostale dane nastojat ću da bude barem po jedan svećenik i prilika za ispovijed.

Gospa Karmelska, krizma i prva pričest: U četvrtak, 16. srpnja je Gospa Karmelska, kod nas će uz Misu biti krizma i prva pričest. Krizmu i prvu pričest imat će generalni vikar don Željko Majić. Misa će započeti u 18,00 sati. S krizmanicima, prvopričesnicima poći ćemo na oltar u procesiji iz crkve. Molio bih ministrante, krizmanike i prvopričesnike da dođu u 17,30 sati.

Bogoslovi u gostima: Na večernjoj Misi u nedjelju, 12. srpnja u 19,00 sati bit će nam četvorica bogoslova u gostima. On će sudjelovati na Misnom slavlju sa svojim planiranim programom. Dobro došli!

Jela Cikoje – drama o Jeli Cikoje: Život i djelo Jele opisao je u dramskom prikazu Zvonimir Rezo. Planiramo pripremiti dramu do listopada i prikazati je premijerno u našoj dvorani, a onda i na drugim mjestima ako nam dramski prikaz uspije. Za dramu je potrebno 9 muških likova, šest ženskih i troje djece. Planiram da u dramsku skupinu uđu srednjoškolci. Ovih dana sam ih pozivao. Prvi susret sa scenaristom Zvonimirom Rezom bit će u ponedjeljak iza Mise devetnice. To će biti kratki susret, dogovorni, neće biti nikakvo raspoređivanje uloga. Stoga molim sve koji su pozivani da se poslije Mise sakupe na prvo viđenje.

Pokojnici: U prošlom tjednu umro je opremljen svetim sakramentima Ante Rozić – Perić. Za njega ćemo se pomoliti.