Koncert – Tebi na dar 2019.

Odmah na početku školske i nastavne godine, u rujnu 2019. računali smo da na posljednji četvrtak, 28. studenoga, u liturgijskoj godini imamo u Kosači, u Mostaru izvesti koncert „Tebi na dar“. Tako smo započeli prije sedam godina i nismo posustali nego smo, Bogu hvala, nastavili.

Organizatori su koncerta Glazbeni odjel i Osnovna škola Kruševo.

U ime Osnovne škole u organizaciji sudjelovali su Davorka Puce i Zoran Žepić, a u ime Glazbenog odjela Nelica Čuljak i Drago Soldo. Nelica sudjeluje po sedmi put u organizaciji koncerta, a Drago, novi profesor u Glazbenom odjelu, prvi puta sudjeluje u organizaciji.

Uz organizaciju koncerta Nelica i Drago pripremili su sve točke za koncert osim Tamburaškog orkestra.

Tamburaški orkestar pripremio je i za koncert uvježbao gosp. Davor Kožul. Njegovo zalaganje i udio tamburaša na koncertu primjetan je iz godine u godinu.

Lijepo je vidjeti mladost Kruševa, a još ljepše kada predstavljaju svoje talente. Zaista možemo svjedočiti koliko glazbenika iz malenog mjesta zablista na toj pozornici mostarske galerije. Već u djetinjstvu talenti se raspoznaju, a onda kasnije pomalo bruse i uštimavaju u onome smjeru gdje mogu najbolje doći do izričaja. Preporučujemo se Bogu i nadamo kako ova mladost nikada neće zaboraviti svoje talente i zavičaj koji je svojevrsno utjecao na njihov duhovni i kulturni odgoj. Uvijek radosno poštujmo ono što nam zemlja nudi i dostojanstveno predstavljamo običaje hrvatskih ljudi.

Netom prije samog koncerta uslijedio je redoviti put organizacije: pripreme sudionika, tiskanje plakata i pozivnica, dogovor s direktorom Kosače, potražnja dvorane „Katarina Kosača“, dogovor s organizatorima u Kosači (stolice, dogovor za razglas…). Slijedila je jedna generalna proba u Kruševu, u utorak 26. studenoga i druga pred nastup u Kosači, 28. studenog u 17:45 sati u dvorani „Katarina Kosača“. Tišina je, čeka se početak, 19:00 sati… Slijedio je predviđeni program:

 1. Pozdrav – Marta Bevanda
 2. Pripremni razred Glazbenog odjela: Kad si sretan
 3. Dominik Čule: Život nije siv
 4. Marta Bevanda: Djeluj kroz mene
 5. Dominik Čule i Marija Vrebac: Vilo moja
 6. Marija Vrebac i Katarina Pehar: Polonaise Beethoven
 7. Zbor glazbenog odjela: Nek svud ljubav sja
 8. Klapa Jela:
  • Jesi majko mlada bila i
  • Slavi Gospodina
 1. Klapa Studenac:
  • Projden kroz pasike
  • Čija je ono divojka
 1. Tamburaški orkestar Mostar:
  • Od stoljeća sedmog (Miran Pušić)
  • Dajem ti srce (Gabrijela Kordić)
  • Sve ću prodat sutra (Mirko Golemac)
  • Slavonija (Mirko Golemac)
  • Ne dirajte mi ravnicu (Miran Pušić)
 2. Zahvalni govor: Ravnatelj škole gosp. Zoran Žepić
 3. Tamburaški orkestar Mostar: – Jalta, Jalta (Gabrijela Kordić)

Tekst napisali: Mario Pušić i don Ljubo Planinić