Glazbena škola – završni koncert – 14.6.2019.

U četvrtak, 13. lipnja u 19,30 u dvorani „Nadbiskup Čule“ Kulturno pastoralnog centra u Kruševu, učitelji i polaznici Glazbenog odjela Osnovne škole Kruševo organizirali su završni koncert. Učenici su nastupili prema slijedećem programu:

  1. Puljić: Oprosti Zbor, Glazbenog odjela, solo: Dominik Čule
  2. Franck: Panis Angelicus, Dominik Čule i Gabriela Kordić, duet pjevača
  3. Philippe: Uspavanka, S. Majkapar: Moderato (četveroručno), Mihaela Kordić, I. r. – glasovir
  4. Haydn: Arietta, Marta Milorad, I. r. – flauta
  5. Gnyesina: Mala studija, Dominik Čule, II. r. – glasovir
  6. B. Pergolesi: Gdje je onaj cvijetak žuti, Leonarda Tomić, II. r. – flauta
  7. A. Mozart: Sonatina F-dur, III. st., Petar Čule i Juraj Pehar, VI. r., glasovir četveroručno
  8. Popp: Ples muhe, Gabriela Kordić, VI. r. – flauta
  9. Chopin: Valcer a-mol, Daria Zelenika, VI. r. – glasovir
  10. Vivaldi: Spring, Leonarda Tomić i Gabriela Kordić, II. I VI. r., duet flauta
  11. A. Mozart: Sonatina B-dur, II. st., Katarina Pehar i Marija Vrebac, IV. r., glasovir četveroručno
  12. J. Brahms: Uspavanka, Gabriela Kordić, VI. r. – pjevanje
  13. Kabiljo: Neka cijeli ovaj svijet, Zbor Glazbenog odjela, solo: Gabriela Kordić

Točke pripremili:

  • Jelena Mandić: 4, 6, 8, 10
  • Nelica Čuljak: 3, 5, 7, 9, 11
  • Karlo Milićević: 1, 2, 12, 13

Glasovirska pratnja:

  • Nelica Čuljak: 2, 8
  • Karlo Milićević: 1, 12, 13

Pozdravni govor je pročitala Marija Vrebac. U govoru je istaknuto: Poštovani, u ovom vas svečanom trenutku pozdravljam u ime svih polaznika i djelatnika Glazbenog odjela O. Š. Kruševo, na čelu s našim ravnateljem. Njemu upućujemo poseban pozdrav ali i zahvalu. Od samoga početka ravnatelj nije preskočio niti jedan koncert našeg glazbenog odjela. Mi znamo da se to ne bi trebalo posebno napominjati, ali ipak, mi to želimo. Hvala mu na svesrdnoj i nesebičnoj podršci koje nam pruža kroz sve ove godine.

Pozdravljamo i prijatelje iz školskih klupa, te sve naše nastavnike i učitelje. Poseban pozdrav upućujemo i onima koji nisu uspjeli doći na koncert. Želimo vjerovati, kao i svake godine, da su zaista bili spriječeni doći. Vama prisutnima – najljepša hvala. Želimo vam ugodnu glazbenu večer.

Poseban pozdrav upućujemo našim roditeljima. Mi smo njihova slika i prilika, a oni su naš poticaj. Zato ih posebno pozdravljamo, jer su nam omogućili da se bavimo glazbom u ovom današnjem svijetu ravnodušnosti. Često to i ne primjećujemo. Hvala vam!

Večerašnji glazbeni program možete naći na vašim mjestima. Ove godine naš koncert nema više točaka kao do sada. Malo nas je, ali smo se potrudili da vas što bogatije počastimo ovim završnim koncertom. Zajedno s našim učiteljima ukupno nas je 15. Stoga večeras želimo biti živi primjer one stare poslovice – malo nas je, al’ nas ima!

Kroz večerašnje muziciranje, kao i uvijek, imat ćete priliku čuti instrumentalne i vokalno-instrumentalne točke. Po prvi put će se izvoditi i solo pjesma, iako službeno nemamo pjevački smjer. Posebna je to prilika, jer se naša prijateljica Gabriela Kordić sprema za prijemni ispit iz solo pjevanja koji se ima održati u Glazbenoj školi Ivana plemenitog Zajca u Mostaru. Želimo joj ugodan i uspješan nastup, te sretne nove srednjoškolske dane. A svim prijateljima iz šestog razreda želimo sretno i blagoslovljeno novo poglavlje života!

I na kraju samog obraćanja, svima nama iskreno želim da nas ove riječi vode kroz cijeli koncert: “Pjevat ću Gospodinu dokle god živim, svirat ću Bogu svome dokle god me bude. Bilo mu milo pjevanje moje! Ja ću se radovati u Gospodinu.”

Dobro došli na trideset i drugi koncert Glazbenog odjela Osnovne škole u Kruševu! (pozdravni govor sastavio prof. Karlo Milićević).