Domagoj Markić i Petar Filipović zaređeni za đakone

U Pologu, 27. listopada ove godine, u župnoj crkvi, u 11,00 sati, zaređeni su za đakone bogoslovi Domagoj Markić i Petar Filipović. Njihov zareditelj bio je biskup Ratko Perić. Ređenju i koncelebraciji je sudjelovao 34 svećenika, a đakonsku službu je obavljao đakon Marko Čolić. Lađa crkve bila je prepuna naroda, rodbine i prijatelja ređenika.

Domagoj je rođen u Pologu 14. studenoga 1994. Osnovnu školu je završio u Pologu, a srednju – elektrotehničku u Mostaru. Nakon završene srednje škole 2013. prijavio se u bogosloviju. Dvije godine filozofije studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Poslije završene druge godine filozofije u Sarajevu poslan je u Rim studirati teologiju. Za vrijeme rimskih studija stanovao je u Papinskom zavodu Germanicum-Hungaricumu, a studirao je na Papinskom sveučilištu Gregorijani. Studij teologije završio je u lipnju ove godine. Poslije završenih studija i ljetnih odmora poslan je na pastoralni praktikum u župu Svetog Tome apostola na Bijeli Brijeg u Mostaru.

Petar je rođen u Mostaru 30. lipnja 1994. Osnovnu i srednju – elektrotehničku školu završio je u Mostaru. U bogosloviju se upisao 2013. Studij filozofije pohađao je u Sarajevu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Završivši studij filozofije poslan je u Zagreb na Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove. Za vrijeme studija u Zagrebu stanova je kod Isusovaca na Jordanovcu u Kolegiju Družbe. Petar je studij teologije završio u lipnju ove godine a diplomirao je 20. rujana. Poslije diplomskog ispita poslana je na pastoralnu praksu u župe Svetoga Marka i Svetoga Luke, evanđelistâ, u Mostaru.

U radosti iščekujući Domagojevo i Petrovo svećeničko ređenje čestitamo im primljeni red đakonata. Neka ih prati Božji blagoslov.