Ilindan 2018.

Ilindan: U petak, 20. srpnja župna zajednica Kruševo proslavila je župni patron – proroka Iliju. Rana Misa bila je u 8,30 sati. Na Misi je bilo oko 200 osoba. Misno slavlje je predslavio don Ljubo Planinić, a koncelebrirao don Marijan Piskač.

Pučka Misa: Procesija za Misno slavlje u 11,00 sati organizirana je u crkvi. Na znak zvona krenuli su ministranti i svećenici prema vanjskom oltaru.

U predivno liturgijskom susretu na „Kruševskom Misištu“, našlo se slaviti proroka Iliju – kruševskog zaštitnika 26 svećenika u koncelebraciji. Misno slavlje je predslavio don Ljubo Zadrić, svećenik sarajevske nadbiskupije, trenutno na postdiplomskom studiju u Rimu. Ovoga ljeta u lipnju je magistrirao, i ostaje da bi i doktorirao. Lijepo je i liturgijski don Ljubo Zadrić predslavio Misno slavlje. Propovijedao je na temu pozitivnog i negativnog što čovjeka u životu čeka. Onako kako se s pozitivnim i negativnim susretao prorok Ilija tako je i nama, s pozitivnim biti radostan i slaviti Boga, a negativno uz pomoć Božju svladavati.

Liturgijsku riječ navijestili su sjemeništarac Stipe Gabrić pjevajući prvu poslanicu, Veronika Ćorić čitajući drugu poslanicu, a generalni vikar don Željko Majić naviještajući riječ Evanđelja.

Za vrijeme Mise pjevali su pjevači zbora Horeb i Fontes, svirali su Tamburaši. Pjevanje su animirali profesor Karlo Milićević i Davor Kožul.

Misnom slavlju ministrirali su: Bruno Čule, Stipe Božić, Jakov Bevanda, Matej Bevanda, Antonio Kordić, Gabrjel Kordić, Mate Smiljanić, Marko Zovko, Danijel Raič, Marko Pavlović, Stipe Gabrić.