Mate Bulić – Koncert Ilindanska večer – Zemlja Hercegovina

Mate Bulić slikaPored duhovne pripreme za blagdan Gospe Karmelske i patron župe proroka Ilije u Kruševu se svake godine organiziraju i Ilindanske večeri, istaknutije večer „Zemlja Hercegovina“.

Ilindanske večeri zamislili smo kao kulturno zabavi program. Imali smo povjerenja u organizatore i davali im priliku da će Ilindanske večeri dobro organizirati. Netko se pokazao kao dobar organizator, netko lošiji. Nije jednostavno organizirati kulturno zabavni program na Ilindanskim večerima. Pripreme iziskuju kvalitetu i odgovornost.

Ove godine izrazili su želju da  Ilindansku večer „Zemlja Hercegovina“ organiziraju Marijo Kordić Zdravkov i voditelj tamburaškog sastava „Brist“ Davor Kožul. Njih dvojica su zamislili pozvati Matu Bulića da na Ilindan u večernjim satima izvede svoj popularni koncert.  Onoga časa kad su stupili u razgovor s Matom Bulićem saznali su da je Mate veće dogovorio koncert na Ilindan u Stocu.

Njih dvojica u želi da ne odustaju tražili su drugi prikladan dan i došli do ideje da se koncert izvede na Ilindansku uočnicu, u četvrtak, 19. srpnja s početkom u 21. sat. Mati, Mariju i Davoru želimo uspješnu večer.