Veliki četvrtak – 2018. – Osvrt

Veliki četvrtak, na Veliki četvrtak u 18,00 sati sakupila se župna zajednica na slavljenje Liturigje Večere Gospodnje. Crkva je bila prepuna naroda. Za vrijeme, Liturgije Večere Gospodnje, a na spomen ustanove Presvete Euharistije župnoj zajednici predstavilo se trinaest ovogodišnjih prvopričesnika. Oni su u predstavljanju rekli svoje ime i prezime, mjesto u kojem žive i imena roditelja.

Na spomen ustanove svećeničkog reda, običaj je da na Liturgiju Večere Gospodnje dođu župni vijećnici, da se poslije liturgije održi kratki sastanak iza kojega slijedi večera za župne vijećnike.

U prelijepom ozračju slavlje Liturgije Večere Gospodnje liturgiju su pjesmom pratili pjevači zbora „Horeb“. Zborom je ravnala i na orguljama svirala Kristina Šetka. Misna čitanja su navijestili Martino Gabrić i Lucija Čule. Ministranti su bili Jure Puce, Marino Ćorić, Zvonimir Vidačak i Martino Gabrić. Ministriranju i praćenju liturgijskog slavlja pridružio se sjemeništarac Stipe Gabrić.

Pomoćni tabernakul za potrebe liturgije Večere Gospodnje, Velikog petka i subote pripremili smo u sakristiji. Iza pričesti slijedio je klanjanje Presvetom sakramentu, blagoslov, molitava i polazak kućama u „tišinu“ Velikog petka i subote.