Zahvala za Pučke misije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Završili smo Pučke misije. Bio je to duhovni maraton za našu župnu zajednicu. Slijedio je susret za susretom, prije podne, poslije podne, predavanje za predavanjem, razgovor za razgovorom. Izredali su se različiti susreti: najmlađi članovi naše župne zajednice, školska djeca, mladi, supružnici, stariji, starci, bolesni, nemoćni. U posebnim terminima susreli su se svi pjevači, članovi Kulturno umjetničkog društva, članovi Nogometnog kluba i Lovačkog društva. Za sve uzraste i sve skupine imali smo posebne programe i posebne termine. Hvala svima na odazivu. Dao dobri Bog da od onoga što smo slušali, doživljavali, vidjeli ostane i ostavi traga u nama i u našim budućih iskoracima, koji će slijediti poslije Pučkih misija.

Hvala Bogu: Sve što smo činili u Pučkim misijama činili smo zbog naše duhovne obnove i  okrepe, zbog osnaženja volje i htjenja, zbog moralnih vrijednosti, zbog doma, zbog obitelji, zbog naroda kojemu pripadamo, zbog svemogućega Boga koji nam je darovao život po našim roditeljima. Hvala Bogu koji je uvijek uz nas, koji je bio uz nas i u ovim Pučkim misijama. On nam je po svojem milosrdnom daru udijelio lijepo vrijeme tako da smo mogli svaki dan ugodno sudjelovati u liturgijskim slavljima.

 Mi smo se u pripremama za Pučke misije odlučili staviti u zaštitu Blažene Djevice Marije – Gospe Karmelske i Gospe Bistričke. Marija kao dobra maja vodila nas je svojim majčinskim hodom u ovim Pučkim misijama, bila uz nas, krijepila nas i ulijevala snage. Hvala Svemogućem Bogu i njegovim očinskim darovima, hvala Blaženoj Djevici Mariji našoj nebeskoj majci.

Hvala misionarima: Zahvalnost upućujemo duhovnim predvoditeljima u ovim Pučkim misijama: o. Zvonimiru Vlahu i don Ivanu Turudiću. Oni su nam jasno, glasno, ne dvoumeći, nastupajući izravno znali i umjeli riječ Božju, riječ vjere, osjećaja, riječ hrabrenja i usmjeravanja otvoreno i razgovijetno prenijeti. Hvala im na svim misama koje su predvodili, svim propovijedima i predavanjima, razgovorima i uputama, savjetima i bodrenjima. Hvala im na ispovijedima i pričestima, na blagoslovima i dobrim željama. Neka im Bog po našim molitvama bude zahvala.

Dragi misionari: Slušali smo riječ Božju, riječ vašu. Velika je moć riječi, ona vrije kao vrelo na izvoru i pretvara se u rijeku koja teče često ni sami ne znamo kuda i kako. Nekada je netko zna  prenijeti bistru i jasnu onakvu kakva je na izvorištu. Netko je prepriča i izreče što je dubina njezina izvorišta mislila. Netko drugi opet tu riječ zamuti, odmah od izvorišta, jer mu ne odgovara ni riječ ni izvorište.

O. Zvonimire i don Ivane: Uviđamo sva dobročinstva koja su nam došla ne samo u riječi nego u riječima koje su po vama potekle s božanskog izvorišta i dotekle do nas bistre i ne zamućene. Bili ste tu s nama samo od dobra i zbog dobra. Vjeru ste nam snažili, ozdravljali. Naša zahvalnost upućena vama neka bude iskaz naše nepomućene ljudskosti, naše bistre duše.

Hvala pjevačima: Svi su se zborovi izredali u praćenju misnih slavlja u tijeku Pučkih misija. Pjevali su svi na slavu Bogu i ugodnije misno slavlje. Zahvaljujemo zborovođama koji su zborove pripremili i pjevačima koji su se na probe trudili dolaziti i dobro na misnim slavljima nastupili.

Otvaranje Pučkih misija pratili su skupa odrasli i srednji uzrasti pjevačkog zbora.

Sve jutarnje Mise radnim danima pratili su pjesmom stariji uzrasti pjevačkog zbora u predvođenjem gosp. Ivana Ćorića.

U ponedjeljak večernju Misu je pratio naš mladi četverac: Andrea (pratnja uz orguljice), Matea i Kristaina (pratnja uz flaute) i Martina solistica. S njima je bila i njihov zborovođa gđa. Kristina Šetka.

U utorak su Misu pratili tamburaši uz Elinu i Andreinu pratnju. Pjevanje je organizirao i predvodio ml. gospodin Davor Kožul.

U srijedu misno večernje slavlje pjesmom je predvodio dječji zbor u organizaciji gđe. Kristine Šetka.

U četvrtak, pobožnost klanjanja Presvetom Sakramentu i misno slavlje predvodili su srednji uzrasti pjevačkog zbora uz ravnanje gđe. Antonije Zovko.

U petak pjevanje su predvodili članovi naše mlade klape Studenac. Njih je devet u klapi, dobro su pjevali, ugodo za uho i na slavu Božju. Klapu je za pjevanje pripremio njihov učitelj mladi gospodin Karlo Milićević.

U subotu misno slavlje su pratili mladi članovi našeg pjevačkog zbora. Njih je za misu pripremila gđa. Kristina Šetka. Mladi su skupa s okupljenim pukom predvodili i pjevanje za procesiju. Procesiju smo imali od crkve do Misijskog križa i natrag pred crkvu. Pred crkvom smo imali posvetu Srcu Marijinu. U procesiji pjevali smo litanije na čast BDM, a kod križa smo zapjevali Spasitelju dobri Isukrste.

U nedjelju pjevanje su predvodili skupa dječji zbor i zbor mladih. Za pjevanje u misnom slavlju pripremila ih je gđa Kristina Šetka.

Hvala ministrantima i čitačima: Svaku večer u misnom slavlju ministriranjem su pratili ministranti do osmog razreda. U nedjelju su ministrirali svi ministranti iz Prvog srednje, a u zadnjem danu ministranti iz osmog razreda.

Hvala darovateljima: Povodom Pučkih misija običaj je da se daruju misionari. U darivanju su kroz tjedan sudjelovali mnogi. Svima u ime župnog ureda i u moje ime hvala. Narod koji je donio darove

Hvala suradnicima: u pripremi oltarišta i prostora ispred crkve za misna slavlja sudjelovalo je više osoba. Više vremena za pripreme i Misa ispred crkve u nedjelju otvaranja i nedjelju zatvaranja Pučkih misija sudjelovali su Goja i Ante. Hvala im.

Hvala članovima Župnog pastoralnog vijeća: Članovi Župnog pastoralnog vijeća sudjelovali su u organiziranju procesije i sakupljanja lemuzina. Hvala im.