Klapska večer svjetla – 2018. – najava – 2

večer svjetlaVeć četvrtu godinu zaredom na Svijećnicu, točnije 2.2. klapa Studenac iz mostarskog Kruševa priredit će prigodnu večer klapskog pjevanja, gdje će uz njih nastupiti još šest hercegovačkih klapa: Bura M (Mostar) , KGB (Krehin Gradac, Blizanci), Aurora (Čapljina), Herceg (Čitluk), Mir (Međugorje), Concordia (Međugorje).

Radi se o četvrtoj po redu smotri klapa, čija je svrha pozvati sve prijatelje, kako glazbenike tako i ljubitelje klapskog pjevanja, da pozdrave postojanje i rad organizatora svojim prisustvom – ali i pjevanjem.

Domaćini su radosni da se i u ovom razdoblju godine Hercegovina može pohvaliti susretom klapske pjesme, radosti i druženja. Cjelokupan događaj započinje svetom misom u 18 sati, u prelijepom ambijentu jednog od najljepših sakralnih prostora u Hercegovini – Crkve sv. Ilije proroka u Kruševu. Program sv. mise pjevanjem će uveličati dvije spomenute klape iz Međugorja, pod vodstvom prof. Monije Jarak. Budući da je ova večer također i uočnica sv. Blažu (Vlahi), svi posjetitelji imat će priliku po njegovom zagovoru dobiti blagoslov grla.

Početak koncerta je planiran u 19 sati, odmah nakon sv. mise. Program će biti sastavljen na način da će se svaka klapa predstaviti s dvije skladbe. Svi pjevači i organizatori ovog posebno važnog događaja očekuju dobru posjećenost kao i proteklih godina, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje klapskog pjevanja, ali i kulturnog napretka općenito: Dobro došli na četvrtu po redu smotru klapa pod nazivom „Klapska večer svjetla“, poručili su organizatori.