Božje oko

Božje oko - istaknutaDopustimo Bogu da nas on do željenog cilja vodi i predvodi. Nemoj se bojati povjeri Bogu on te neće nikada ispustiti iz vida.

U tom pravcu razmišljanja neka nam pomogne i značenje aparata za navigaciju.

Mnogi danas kada krenu na put koriste se aparatom za navigaciju. Navigacija je „oko“ koje nas promatra s visoka i usmjerava kuda i kako.

GPS, sustav povezan s jednim od tridesetak i više satelita locira nas točno na zemlji i vodi do označenog odredišta. Čovjek je GPS sustav organizirao da bi se s njime lakše snalazio u vremenu i prostoru.

Ipak, najsloženiji suvremeni GPS nije ni blizu onome što Bog mo­že učiniti. On je još davno po proroku Izaiji (Iz 58,11) obećao „da će nas vazda voditi“.

Davno prije, bilo kojeg satelita i GPS-a Bog je promatrao sve ono što se na zemlji događa. Svatko od nas ima u sebi ugrađen božanski ćip koji je izravno povezan s Bogom.

Ipak ne strahujmo da je taj ćip u nama zato da bi nas Bog vrebao i kažnjavao, ne, nego da bi nas vodio i usmjeravao. Takva spoznaja vjernika raduje i daje mu sigurnost na životnom putu.

Prepustimo se Bogu. Do njega jedinoga nema boljeg vodiča, koji će nas voditi i do cilja dovesti. Imajmo povjerenja u Boga i nećemo nikada u zalutati.