Blagoslov školske djece

Školska, nastavna godina u osnovnim školama započinje obično u prvi ponedjeljak u rujnu. Nekada se početak nastave zna pomaknuti. Ove godine iako su bile velike vrućine odgađanje početka nastave nije odgađano. Djeca su ušla u učionice kako je i planirano.

Blagoslov djece, njihovih torba, knjiga, bilježnica, olovaka i svega drugog školskog pribora i „alata“ učini se u koji dan poslije prvog ponedjeljka u rujnu. U Kruševu smo organizirali blagoslov djece i njihovi torba u utorak 12. rujna. Imali smo Misno slavlje, ministranti su ministrirali, čitači čitali, pjevači skupa s učiteljem Karlom pjevali, fotografi iz foto sekcije fotografirali.

Početak nastave u Glazbenoj školi se obično ne započinje u prvom nego u drugom tjednu. Učini se tako da se djeca „uhodaju“ u školskoj nastavi, a tjedan kasnije u glazbenoj.

Vjeronaučnu godinu kod crkve započinjemo u rujnu ili početkom listopada, zavisno od godine i od različitih usputnih aktivnosti koje imamo s djecom. Ove godine 23./24. rujna organiziramo odlazak s pjevačima i tamburašima u Županju pa smo zbog toga odgodili i početak vjeronaučne godine kod crkve za tjedan poslije Županje.

Želimo našoj djeci uspješan i dobar rad u školi i na vjeronauku. Neka ih prati Božji blagoslov.