Započele Pučke misije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nedjelju, 20. 10. 2013. “otvorili smo Pučke misije”. Pučke misije, tj. duhovne župne vježbe na pučki način, trajat će do slijedeće nedjelje, do 27. 10. 2013. U nedjelju ćemo ih završiti s Misom u 11,00 sati. 

Misno slavlje u kojem smo otvorili Pučke misije predvodio je o. Zvonimir Vlah, s njim je koncelebrirao i drugi misionar don Ivan Turudić, te fra Mate Dragičević (broćanski dekan), don Luka pavlović (mostarski dekan) i don Ljubo Planinić.

Otvaranje i početak Pučkih misija imali smo s blagoslovom Misijskog križa. Misijski križ postavili smo na ulazu u crkveno dvorište i tu će ostati za budućnost. Križ je blagoslovio o. Zvonimir Vlah. Blagoslovom i predavanjem križa pučkim misionarima započele su Pučke misije.

Na misnom slavlju povodom otvaranja Pučkih misija sakupilo se oko 800 osoba. Liturgijsko misno slavlje pratili su pjesmom stariji i srednji članovi crkvenoga zbora. Ministrirali su svi ministranti Prvog srednje, a biblijska čitanja i Molitvu vjernika čitali su čitači iz viših razreda srednje škole.

Bog nam je u ovom danu udijelio sunčano vrijeme, pa smo liturgijski obred blagoslova križa i Misno slavlje povodom početka Pučkih misija organizirali  vani na platou ispred crkve.

Neka dobri Bog blagoslovi cijelu našu župnu zajednicu i neka je prati zagovor Blažene Djevice Marije – Gospe Karmelske i Gospe Bistreičke kojima smo posvetili Pučke misije.