Završni koncert – 10.6.2017.

U prostorijama Kulturno-pastoralnog centra u Kruševu, 10. 6. 2017., Glazbeni odijel Osnovne škole Kruševo organizirao je svoj završni, redom 28. koncert. Na koncertu su nastupili 15 učenika u 19 točaka. Među tih 19 točaka moglo se čuti solo izvedbi na flauti i klaviru ali i oni skupnih kao što su duo, trio te zborske izvedbe. Pošto je završni koncert, red je bio da se oprostimo sa najstarijima. Ove godine oprostili smo se od samo jedne učenice, Martine Šetke. Martina je 6 godina pohađala glazbenu školu, na instrumentu flaute u klasi Jelene Mandić, a poslije završetka osnovne glazbene naobrazbe Martina namjerava nastaviti glazbeno obrazovanje u srednjoj školi

Pozdrav na koncertu

Dragi prijatelji! Sve vas pozdravljamo i želimo iskrenu dobrodošlicu na još jedan završni koncert, što ga organizira Glazbeni odjel Osnovne škole Kruševo.

Neumorna ljubav za glazbom, kulturom i napretkom još nas nije napustila, a vi ste nam tome svjedoci već dugih šesnaest godina, otkada i priređujemo koncerte.

U ime nas učenika Glazbenog odjela, te u ime cijele Osnovne škole u Kruševu sve vas prisutne iskreno pozdravljamo.

A u ime Glazbenog odjela prvenstveno pozdravljamo sve predstavnike naše škole, posebice učitelje i nastavnike na čelu s našim ravnateljem. Srdačan pozdrav upućujemo vama dragi roditelji, susjedi i prijatelji, koji ste nas došli pozdraviti i u našem večerašnjem nastupu podržati.

Veliki broj glazbenih točaka bit će izveden solistički, na našim glazbalima. No postoji i dio programa predviđen za skupno muziciranje, kako instrumentalno, tako i vokalno-instrumentalno. Imat ćete priliku čuti glazbene izvedbe naših najmlađih učenika, ali i onih starijih s nešto naprednijim programom.

Nadamo se da smo dosada dobili pozornost okolnih mjesta iz susjedne županije, budući da smo radili na animaciji njihovih učenika. Zajedno s nama, i vi se možete odlučiti za eventualni upis u našu školu. Nadamo se da vas ima večeras među nama, te vas iskreno pozdravljamo, u nadi da ćete i vi u skorije vrijeme ovdje glazbeno zablistati.

Vrijedi spomenuti da naša dugogodišnja prijateljica Martina Šetka ove godine završava šesti razred. Njezina odgovornost i predanost radu odjekivat će prostorijama ove škole i nakon njezinog odlaska. Nama će to davati snagu da i mi idemo dalje po dobro razgaženom putu kojim je ona kročila. Iako je pet godina bila jedina učenica u razredu, ona se nikad nije doimala kao da je sama. A svi smo se mi osjećali kao njezina braća i sestre. Želimo joj sretan nastavak glazbenog i općeg obrazovanja, sa željom da u srcu uvijek ponosno nosi boje svog Kruševa i njegove male glazbene škole. Neka joj dani što dolaze, po Božjoj providnosti budu i najljepši u životu!

Cijenjeni gosti, program imate na listićima koje ste pronašli na svojim sjedištima. Najavu pojedinih točaka nećemo prekidati, tako da sami možete pratiti dionice koje slijede.

I konačno, uz sve vas prisutne, pozdravit ćemo i naše učitelje: Nelicu, Jelenu i Karla. Na njihovoj strpljivosti, volji i ljubavi prema svemu onome što je u glazbi i pedagoškom radu plemenito i dobro – HVALA!

Govor ćemo privesti kraju prigodnim riječima: “Pjevat ću Gospodinu dokle god živim, svirat ću Bogu svome dokle god me bude. Bilo mu milo pjevanje moje! Ja ću se radovati u Gospodinu.”

Dobro došli na dvadeset i osmi koncert Glazbenog odjela Osnovne škole u Kruševu. Bilo nam svima na korist, a Bogu na slavu!

Program na  koncertu

 1. Đ. Jusić: Jedan dan, Zbor Glazbenog odjela

 2. Slovenska narodna: Travnički so že zeleni, Ana-Marija Ćorić i Robert Čule, I. r. – duet flauta

 3. T. Lack: Valcer, Michaela Pehar, II. r. – glasovir

 4. L. Mozart: Menuet, Katarina Čule, II. r. – glasovir

 5. A. Goedicke: Giocoso, Katarina Pehar, II. r. – glasovir

 6. A. Grečaninov: Mazurka, Marija Vrebac, II. r. – glasovir

 7. Lhotka-Kalinski: Contradanza, Daria Zelenika, IV. r. – glasovir

 8. W. A. Mozart: Rondo, Jakov Bevanda, IV. r. – glasovir

 9. L. van Beethoven: Menuet, Gabriela Kordić, IV. r. – flauta

 10. J. P. Rameau: Menuet, Petar Čule, IV. r. – glasovir

 11. W. Croff: Allegro, Gabriela Kordić i Glorija Ćorić – duet flauta

 12. F. Burgmüller: Balada, Juraj Pehar, IV. r. – glasovir

 13. E. Granados: Poetični valcer, Marija Puce, V. r. – glasovir

 14. F. Mendelssohn: On Wings Of Song, Glorija Ćorić, V. r. – flauta

 15. R. Odorizzi: La mia terra, Gabriela Kordić, Glorija Ćorić i Martina Šetka – trio flauta

 16. V. Ziring: Legenda, Nikolina Tomić, V. r. – glasovir

 17. F. Schubert: Rosamunde, Martina Šetka, VI. r. – flauta

 18. M. Prović: Gospodin je pastir moj, Zbor Glazbenog odjela

 19. B. Bjelinski: Pjesma cipela, Zbor Glazbenog odjela

Točke pripremili:

Jelena Mandić: 2, 9, 11, 14, 15, 17

Nelica Čuljak: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 16

Karlo Milićević: 1, 18, 19

Glasovirska pratnja:

Nelica Čuljak: 9, 14, 17, 18, 19

Karlo Milićević: 1