Klapa “Studenac” pjevala u misnom slavlju 2.3.2014.

U župi Kruševo ima više pjevačkih zborova. Okupljeni su prema uzrastima: stariji, srednji, mladi, djeca, klapa Studenac, zbor Glazbene škole. Od svirača župa ima skupinu tamburaša, više svirača koji sviraju na orguljicama te više svirača koji sviraju na flautama.

Nedjeljom pod ranom misom uvijek nastupaju i misno slavlje pjesmom prate skupina starijih. Za pučku misu se redaju prema nedjeljama u mjesecu: srednji, mladi (zbor „Blagi lahor“, dječji zbor (zbor „Ilijini anđeli“). Ponekada kroz godinu vanredno nastupaju gostujući zborovi i klapa „Studenac“. U prošlu nedjelju pod pučkom misom u 11,00 sati misno slavlje pjesmom su propratili pjevači zbora zajednice Taize iz Mostara, a jučer klapa „Studenac“.

Klapu „Studenac“ uvježbava gosp. Karlo Milićević. Probe su im obično jedanput tjedno, a prema potrebi i više puta. Jučer za vrijeme mise pjevali su slijedeće pjesme: Tu pred Tobom (ulaz), misa (Anđeoska), Ljubim te Bože (psalam), aleluja (uskrsna), Bliže sam Tebi (prinos), O duša naših hrano (pričest), Sva si lijepa (otpust), Kristov put (iza blagoslova).

Za jučerašnje misno slavlje koje je bilo obogaćeno i krštenjem maloga Kristijana ukrasili su milozvučnim glasovima pjevači klape Studena.

Uvijek naglašavamo pred svim pjevačima da se u nastupima i na probama ne naglašava svojstveni ego kojega nosi svaki čovjek u sebi, nego da se pjevajući pjeva u zahvalu i slavu svemogućem Bogu; u zahvalu Bogu za dar lijepog glasa, a na salvu Boga dobrog Oca. U tom pravcu za sve ono što se čini i radi, narod bi odgovorio „sve na veću slavu Božju“. Tako i treba, sve što jesmo i što imamo, sve što činimo i mislimo, neka bude sve na veću slavu Božju.

Zahvaljujemo mladima iz klape „Studenac“ na njihovu redovitom odazivanju na probe, na dobroj uvježbanosti, te na skladnom i lijepo praćenju jučerašnjeg misnog slavlje. Želimo im uspješno daljnje djelovanje.