Dvadeset i peta obljetnica pogibije Ljubušaka

Već dvadeset i pet godina sakupljamo se na Krivodolu pored Smiljanića drage, na mjestu pogibije petorice ljubašaka, branitelja HVO-a: Ante Tolića, Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana i Adisa Mujanovića.

Ove godine okupilo se na Krivodolu više naroda, rodbine, prijatelja, predstavnika narodne i državne vlasti

Iz godine u godinu pristup do mjesta pogibije se pomalo uređivao. U ovoj godini uređen je bolje prostor ispred bunkera i veće parkiralište

Povodom dvadeset pete obljetnice gospodin Ivan Luburić Ković dao je uraditi lijepo spomen obilježje urađeno u gromadi kamena iskopanog u kamenolomu u Gornjim Radišićima. Ković je kamen modelirao, na njega postavio fotografije poginulih s ispisom njihovih imena.

Monumentalni spomenik, dar Ivana Luburića Kovića, svečano su otkrila djeca poginulih branitelja, Deni Miličević i Adrijan Bandur, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Molitveni obred predvodili su fra Dario Dodig – humački gvardijan, don Ljubo Planinić – župnik u Kruševu, fra Velimir Mandić, bivši humački gvardijan, fra Željko Grubišić župnik u Vitini i Šemso efendija Germić – glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Ljubuškom.

U ime branitelja iz Radiško-probojske satnije prisutne je pozdravio i za poginule se pomolio Ivan Luburić Ković. A u ime Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine obratio se tajnik Sabora gosp. Josip Merdžo.