Riječ Božja i danas djeluje

Biblija - istaknutoRiječ Božja je zapisana, a smrću posljednjeg apostola ona je u Bibliji zaključena. Time se ne želi reći da je Bog prestao slati svoju poruku, svoju riječ čovjeku, da je prestao djelovati. Ne, nego naprotiv riječ Božja i ona koja je zapisana, kada se odnosi na svakoga od nas ona je za nas nešto novo i nanovo djelatna i djelotvorna. Ona i danas djeluje. Ona oblikuje, prožima naše tijelo i našu dušu. Poslana jedanput od Boga, svakoj ljudskoj generaciji ona je novina. Ona je za svakog od nas nanovo poslana. Zadatak joj je uvijek isti: da se ne vratiti Bogu bez ploda i uspjeha.

Svatko je od nas odgovoran za uspješnost ili neuspješnost riječi Božje. Ne može se reći da za riječ Božju nismo čuli. Ne može se reći da je nismo upoznali. Konačno ona je upisana u srce čovjekovo.

Zalaganje čovjekovo da bi upoznao riječ Božju ne smije izostati. Bog nam je dao riječ i ne samo riječ nego cijelu knjigu, koju treba vjernik i svaki čovjek cijeloga života čitati, upoznavati i po njoj živjeti. Neka svaki čovjek dopusti da se na njemu ostvari djelo riječi Božje.

Upoznajmo riječ Božju, opslužujmo je, uz nju prionimo iskreno, čistim srcem i bez sebičnosti budimo joj suradnici.