Zadarski sjemeništarci u Hercegovini – 3

Misno slavlje u Kruševu, Mostaru i “uspinjanje” na Hum

U program povodom pohoda sjemeništaraca zadarskog sjemeništa Hercegovini planirali smo u nedjelju 19. ožujka njihovo sudjelovanje na Misnim slavljima u Kruševu u 8,30 i u Mostaru u Ilićima u crkvi Krista Dobrog Pastira u 10,00 sati.

U Kruševu je Misno slavlje predslavio rektor don Ante, propovijedao je duhovnik don Stanislav, a sjemeništarci su pratili Misu pjesmom.

U Mostaru Misno slavlje povodom Nedjelje Caritasa predstavio je biskup Ratko Perić, a propovijedao je biskup Josip Mrzljak. Na Misnom slavlju koncelebrirali su voditelji biskupijskih caritasa u BiH i Hrvatskoj. Sjemeništarci su sudjelovali na Misnom slavlju, a rektor i duhovnik sudjelovali bili su koncelebraciji.

Hum: Nismo mogli u kratkom pohodu zadarskih sjemeništaraca Hercegovini obići sve znemenitosti, tako ni u Mostaru. Stoga smo planirali na završetku njihova boravka u Hercegovini „popeti“ se na Hum. S Huma „puca“ pogled na Mostar i Bišće polje. Prošli smo od Križa pa sve do povira iznad Čekrka. Objasnili smo sve što je bilo potrebno… Možemo reći slijedilo je kratko predavanje zalazeći u povijest, sadašnjost i s pogledom u budućnost…. Sjemeništarci su se s Huma uputili u Kruševo, osvježili, pripremili za put i uputili „pravac“ Zadra.

Hvala sjemeništarcima i njihovim poglavarima na ugodnom druženju i boravku u Hercegovini. Neka ih prati zagovor proroka Ilije i današnjeg svečara sv. Josipa…