Mise zadušnice i sprovodi – uređivanje kapelica

Krenuli smo prošle godine odmah uz sprovod slaviti i sv. Misu zadušnicu. Kapelica sv. Josipa zahvaleći financijskoj donaciji Ivana i Slavice Džeba, prošle godine je pripremljena i urađena za slavljenje sv. Mise i sprovodnih obreda.

U svibnju prošle godine u kapelici sv. Josipa krenulo se s ujedinjenim liturgijskim slavljem imajući Misu zadušnicu i sprovodni obred. Tada grobaljske kapelice na Sretnicama i na Krivodolu nisu bile pripremljene za ujedinjeni liturgijski obred.

Dogovorom sa Sretničanima i Krivodoljanima odlučeno je da se i kod njih krene u jednom liturgijskom obredu slaviti Misa zadušnica i sprovodni obred, a oni će privremeno, prihvatljivo, urediti kapelice. Sretničani su odmah podesili klupe u kapelici za izlaganje pokojnika i nabavili razglas, a Krivodoljani zbog drugačije postavljene kapelice trebali su uraditi više zahvata na kapelici. Međutim, kod jednih i drugih odmah se krenulo slaviti sv. Misa zadušnica skupa sa sprovodom.

Prije koji mjesec Krivodoljani su podesili klupe u kapelici za izlaganje pokojnika a jučer (4. veljače) postavili su razglas.

Kod jednih i drugih slijedi uraditi građevinske dodatke na kapelici.

Oglasi o Dušnom danu na Krivodolu: Nakon oglasa, na Misi, na krivodolskom groblju povodom Dušnog dana prošle godine javilo se nekoliko Krivodoljana za financiranje zamišljenih, dodatnih radova na krivodolskoj kapelici. Planira se da se s radovima uskoro krene.

Sretničani nisu još do kraja zatvorili financijske troškove, ali se svakako planira izvesti zamišljene radove.