Pučke misije i blagoslov novog oltara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Župa Kruševo, povodom Godine vjere od 20. do 27. listopada organizira.

Pučke misije. Za predvoditelje Pučkih misija pozvali su superiora isusovačko samostana u Opatiji oca Zvonku Vlaha i župnika župe Ploče – Tepčići don Ivana Turudića.

Pučke misije će započeti u nedjelju 20. listopada u 11. sati, a završit će  također s misnim slavljem u 11. sati 27. listopada. U tjednu Pučkih misija obilježit će misijskim programom i Dan Kruševo kojega redovito proslavljaju 26. listopada.

U nedjelju 20. listopada na otvaranju Pučkih misija blagoslovit će Misijski križ, a povodom završetka obnove župne crkve blagoslovit će novi oltar i nova ulazna vrata na obnovljenoj župnoj crkvi i time će se nakon duže vremena vratit s misama iz župne dvorane u župnu crkvu i svečano započeti i ubuduće nastaviti slaviti Svetu Misu u obnovljenoj župnoj crkvi.

Tjedan Pučkih misija je svakoga dana popunjen od jutarnjih do večernjih sati s predviđenim planom i programom. Uz domicilne Kruševljane, pozivaju se svi iseljene Kruševljani i svi vjernici dobre volje da se priključe Župskoj zajednici u Kruševu povodom Tjedna pučkih misija. Posebno se upućuje poziv za sudjelovanje na Pučkim misijama u nedjelju 20. listopada u 11,00 sati kada će biti otvaranje i u nedjelju 27. listopada u 11,00 sati kada će biti zatvaranje Pučkih misija.

Župa Kruševo je osnovana 1924. godine i ovo su im četvrte Pučke misije. Prve su bile 1966., druge 1976., treće 2003.

Vjernici župe Kruševa sa svojim župnikom preporučuju svim vjernicima i ljudima dobre volje Pučke misije u molitve Bogu i zagovoru proroka Ilije i Gospe Karmelske. Preko Pučkih misija doživimo svi skupa obraćenje srca i duše. Dao dobri Bog da tako bude.