Kapelica sv. Josipa – mrtvačnica – klupe

Kapelicu sv. Josipa blagoslovili smo 14. svibnja ove godine. Za blagoslov smo pripremili sve ono što je bilo neizbježno za pripremiti, ali ostali su detalji nezavršeni. Jedan od nezavršenih detalja bile su i klupe u kapelici. Za blagoslov smo stavili privremene „plave“ stolice. Nismo planirali u programu da te stolice ostanu u kapelici nego da se urade klupe koje bile uz zid kepelice u cijelom prostoru „lađe“. Nismo s radovima žurili. Radove s klupama smo prepustili Luki Božiću da ih on uradi i postavi uklapajući i rad i postavljanje prema njegovu rasporedu posla u stolarskoj radnji. Luka je klupe pripremao u radnji a u dva dana skupa s Gojkom Mandićem ih postavio  10. i 11. studenoga 2016.

Poslije postavljanja klupa ostalo nam je:

  • za kapelicu nabaviti dva kipa, svakako jedan će biti sv. Josip, a za drugi smo u razmišljanju, svakako misli nam idu prema jednom hrvatskom svecu ili blaženiku.
  • nabaviti potrebno misno ruho, pribor, lekcionare, misal, kalež…
  • rediti okoliš kapelice
  • zasađivanje stabljika i ukrasnog bilja. Dio ukrasnog bilja smo nabavili na Visovcu (fra Stojan Damjanović) i zasadili oko kapelice. Zasađivanje je učinio u dva dana Gojko Mandić. Poslije zasađivanja dijela ukrasnog bilja ostalo je još veći dio dvorišta nezasađen…