Groblje mira – Bile 2016.

Bile - 2015.Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve komunizm, nacizma i fašizma. „Komisija Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatski martirologij pozvala je da se u svim biskupijama i župama jedan dan u godini obilježi kao Dan sjećanja i molitve za žrtve totalitarnih režima. Bogu hvala, u većini naših župa, i bez ovoga poziva, molitveno se združujemo s našim dragim pokojnima, poginulima i mučki ubijenima.

Na prostoru Bila, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Gorancima, Odjel za Svjetski i Domovinski rat Hrvatskoga narodnog sabora, prije tri godine započeo je s izgradnjom Groblja mira. Radovi su, Bogu hvala, dobro odmakli. Između ostaloga izgrađena je i crkva – kapelica koju će, ako Bog da, u prigodi obilježavanja 71. obljetnice stradanja hrvatskoga naroda, 20. kolovoza…. blagosloviti naš mjesni biskup msgr. Ratko Perić te slaviti sv. Misu za sve pokojne, poginule i mučki ubijene kako u Drugom svjetskom ratu i poraću tako i u Domovinskom te svim ratovima i totalitarnim progonima.“

Misno slavlje s blagoslovom kapelice započinje u 12,00 sati, a kulturno zabavni program u 11,00 sati. Pjevanje za vrijeme Mise i kulturno zabavni program organizirat će Kulturno umjetničko društvo Kruševo, župni zborovi (Ilijini anđeli, Horeb i Fontes), tamburaši „Brist“ i klapa „Studenac“.

Pozivamo vas da svojom nazočnošću uveličate ovogodišnje spomen obilježavanje i komemoraciju.