Film o Petru Barbariću

U nedjelju, 13.3.2016. u 19,00 sati u katedralnoj župnoj dvorani u Mostaru prikazan je film o sluzi Božjem Petru Barbariću. Film je snimljen u produkciji Hrvatske radio televizije, u režiji Marija Raguža. Snimljen je na više mjesta koja su bila vezana uz Petrov zemaljski život: Klobuk, Sarajevo, Travnik…. U filmu je nastupilo više osoba koje su tumačile detalje iz Petrova života: sarajevski nadbiskup, rektor sarajevske bogoslovije, rektor travničkog sjemeništa, duhovnik i ekonom travničkog sjemeništa, župnik Klobuka,  direktor Katoličkog školskog centra u Travniku, više profesora, učitelja iz Osnovne škole Katoličkog centra u Travniku, više osoba iz travničkog okruženja i članovi Petrove rodbine… Organizatori prikazivanja filma u Mostaru su Hrvatsko kulturna zajednica– Troplet i Nadbiskupsko sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku.

Uvodni dio u film imali su mladi iz Kruševa: Kristina Šetka, Ela Čule, Stipe Gabrić i Martina Šetka. Kristina je svirala na glasoviru, Ela je pjevala pjesmu „Zemlja dide mog“, Stipe je pjevao pjesmu „Dođi da vidiš“ a Martina je bila pratnja pjevačke skupine.

Papa Franjo je 18.3.2015. objavio dekret o junačkim krepostima Sluge Božjeg Petra Barbarića. Slijedi i čeka se dogovor o vremenu i mjestu proglašenja Petra Barbarića blaženim.